Eriksson hjälte – 19 år senare

Sänkte Färjestad i andra kvartsfinalen

Publicerad 2023-03-19

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Loui Eriksson blev stor matchhjälte.

Frölunda kvitterade till 1–1 i kvartsfinalserien mot Färjestad efter 37-åringens dubbla mål.

– Jag var helt slut ärligt talat, säger Eriksson om sitt avgörande.

Frölunda HC

Det hade gått 19 år sedan Loui Eriksson gjorde mål för Frölunda i ett slutspel hemma i Sverige.

Under söndagen var det dags igen för den tidigare NHL-stjärnan.

Målskytt efter 19 år

När den andra kvartsfinalen mot Färjestad stod och vägde slog Eriksson till två gånger om. Först när han satte 2–1 i den andra perioden och sedan när han gjorde 3–2 med bara fem minuter kvar.

– Jag försökte bara hålla min position, för jag var helt slut ärligt talat. Det var riktigt skönt att se att den gick in, säger Eriksson.

När Eriksson kom fram till Sportbladets intervjukamera förhördes han. Minns hjälten själv för hur många år sedan det senaste slutspelsmålet i Sverige kom?

– Vad kan det vara? Vad blir det? 17 kanske?

Jag fick det till 19 år.

– Ja, det kanske stämmer. Det var ett tag sedan.

Hur kul är det att spela hockey i slutspelet?

– Det är grymt kul. Det är en riktig kämpainsats av oss i dag.

Satt utvisad

Med två minuter kvar blev just Loui Eriksson utvisad för roughing, men hans lagkamrater höll ut i boxplay och försvarade ledningen.

– De löste det bra för mig, så det var skönt att se, säger han i C More.

Loui Erikssons dubbla mål blev avgörande för Frölunda och nu är ställningen 1–1 inför tisdagens match i Karlstad.

– Vi kör på. Jag tycker att vi i regel är lite bättre och starkare än dem, säger Färjestads Linus Johansson.