Trots vinsten – Finland blev utbuade

Publicerad 2023-05-20

Finland får det fortsatt inte riktigt att lossna i hockey-VM.

Trots att laget tog sin fjärde vinst under lördagen mot Österrike med 3–1 var SVT:s expert, Daniel Rudslätt, kritisk.

– Det händer inte speciellt mycket, säger experten i SVT.

Inför turneringen sågs de regerande mästarna Finland som en av de största förhandsfavoriterna. En stjärnspäckad trupp med NHL-stjärnorna Mikko Rantanen och Kaapo Kakko i spetsen.

Inte imponerat

Men efter flera tveksamma insatser börjar flera experter bli tveksamma till lagets chanser i turneringen.

– Man ska inte räkna bort Finland. Men, de har inga goda vanor just nu och de måste verkligen steppa upp, sa SVT:s expert Kim Martin efter vinsten mot Ungern.

Och efter att laget bara lyckats slå Österrike med 3–1 var experterna fortsatt frågande kring Finlands insatser.

– Finland är inte på topp än så länge. Det händer inte speciellt mycket och de har jättesvårt att skapa farliga målchanser. Det finns mer att hämta, sa experten Daniel Rudslätt i SVT:s sändning.

Antti Suomela firar.

Oskarshamnspelare avgjorde

Redan efter sju minuter hade Finland tagit ledningen genom Kasperi Kapanen, blivit av med den, och sedan återtagit den genom Antti Suomela.

Därefter skulle nästa mål dröja till det bara återstod två minuter av den tredje perioden när Oskarshamnsspelaren Ahti Oksanen punkterade matchen och satte dit slutresultatet 3–1.

Blev utbuade

Men trots vinsten var den finska publiken långt ifrån nöjda med sitt landslag.

Under förra världsmästerskapet när Finland vann släppte laget in 13 mål totalt och under årets turnering har laget redan släppt in 14. Samtidigt är superstjärnan, Mikko Rantanen, fortsatt mållös. Efter matchen hördes burop riktade till lagets insatser.

Finlands avslutande gruppspelsmatch spelas på tisdag, då mot Danmark.