Profilen är högaktuell för SHL-klubben

avHans Abrahamsson

Foto: Magnus Wennman
Christopher Heino-Lindberg nära SHL-klubb.

Brynäs är på jakt efter en ny målvaktstränare.

Och enligt Sportbladets uppgifter är huvudspåret förre elitmålvakten och countryartisten Christopher Heino-Lindberg, 33.

– Vi har en dialog och jag hoppas att det blir klart snart, säger han själv.

Christopher Heino-Lindberg tvingades avsluta karriären 2011, då han bara var 26 år, på grund av ljumskproblem. Han var bland annat med och vann SM-guld med Färjestad 2006 och spelade fyra år senare upp AIK i SHL. 

Efter det tuffa beslutet sadlade den förre elitmålvakten om helt och satsade på en karriär som countryartist. Under artistnamnet Chris Lindberg släppte han debutsingeln ”My ship is coming in”.

– Samma drivenhet som jag hade i hockeyn har jag flyttat över till musiken. Jag kommer att stå på scenen och gråta ibland. Köra 120 procent. Det är en tuffare bransch än hockeyn, men det är skitkul, sa Heino-Lindberg då i en intervju med Aftonbladet.

De senaste åren har han och sambon Malin Ny bott i amerikanska Nashville där Heino-Lindberg skrivit låtar. Men sedan ett år tillbaka är han hemma i Stockholm igen, en stor anledning till flytten hem är dottern Jolene Grace, fem månader.

Satsar på att komma till NHL

Helt har han dock inte släppt ishockeyn och framför allt målvaktsspelet.

Under tiden i Nashville jobbade Christopher Heino-Lindberg också två dagar i veckan som målvaktstränare för Nashville Junior Predators. I Sverige har han även agerat instruktör på Björn Bjurlings målvaktscamper. 

Och suget att jobba som heltid som målvaktstränare är nu starkt:

– Absolut. Jag vill visa vad jag går för på så hög nivå som möjligt. Målet är att hamna i NHL som målvaktstränare. Jag är sån som människa, jag smyger inte med saker utan satsar fullt ut.

Enligt Sportbladets uppgifter är han nu överens med Brynäs till kommande säsong. Uppgifter som Heino-Lindberg inte vill bekräfta.

Kan bryta kontraktet

Däremot bekräftar han att Brynäs, som i dag har Anders Palm som målvaktstränare, ska vara konkret intresserat.

– Jag har haft en dialog med ”Dacke” (sportchef Andreas Dackell) och sådär. När det är klart är det klart, jag har inte skrivit på något än. Jag håller tummarna, för det hade varit en jäkla rolig utmaning. Brynäs är en klassisk klubb och jag hoppas att de tar mig, säger han.

När Anders Palm tillträdde inför den här säsongen gick Brynäs ut med att man hade skrivit ett treårskontrakt.

– Men det finns en klausul fram till den 15 februari där båda parter har rätt att bryta avtalet, berättar Palm.

Och du har inte hört något från Brynäs om att de vill bryta?

– Nej, det har jag inte.

Blir du förvånad över att de kontaktar andra målvaktstränare?

– Jag har inga kommentarer på det direkt. Personligen har jag varit inställd på att stanna och göra det bästa varje dag, säger Anders Palm.

ARTIKELN HANDLAR OM