”Har skaffat oss lite andrum”

NHL: Klingberg nätade när Dallas tog livsviktig seger

avPer Bjurman

Foto: Tony Gutierrez / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
John Klingberg gjorde sitt tionde mål för säsongen

NEW YORK. Det börjar se ut som att Texas äntligen kan få se lite slutspelshockey i vår igen.

Dallas Stars vann ett livsviktigt drama mot Florida hemma i American Airlines Center i natt och hänger därmed av lagen närmast under strecket.

– Vi är fortfarande mitt i smeten, men har i alla fall för tillfället skaffat oss lite andrum. Det känns bra, säger John Klingberg till Sportbladet efter 4-2-segern.

Stars har, trots en spelartrupp full av stjärnglans, missat Stanley Cup-slutspelet två år i rad, men som sagt – nu växer hoppet om nya playoff-fester i The Lone Star State.

Efter nattens 4-2-seger mot Florida Panthers ligger de visserligen kvar på den andra Wild card-platsen i väst, men har fem poäng ner till Minnesota under strecket – och en match mindre spelad.

– Vi är verkligen mitt i smeten, precis som de närmast föregående säsongerna, men nu har vi alla fall skaffat oss lite andrum, säger John Klingberg när vi når honom i Texas-kvällen.

– Men det kan gå fort. Förlorar man bara en match samtidigt som konkurrenterna vinner är det plötsligt bara någon enstaka poäng som skiljer igen. Så det gäller verkligen att vi fortsätter spela så här bra, framförallt under de hemmamatcher vi har kvar.

Visat upp storspel

”Burger” har själv varit storartad under senaste veckornas stora slutspelspush och bidrog även i natt med ett fint mål – inprickat från blålinjen, genom tät trafik, rakt upp i en öppen klyka strax under ribban.

– De skymde bra framför där och jag lyckades få in pucken precis där jag såg att det fanns lite nät. Det var lite flyt, menar han.

Målet var den göteborgske backens tionde mål för säsongen och det är inte dåligt – allra minst med tanke på att han missade stora delar av hösten på grund av skada.

– Det är jag nöjd med. Jag siktade före säsongen på nånstans kring femton mål. Nu har jag spelat 55 matcher och då är tio i linje med den målsättningen.

▪▪▪

Montreal Canadiens hade en mycket lyckad natt.

De lyckades själva vinna bortamatchen mot jagande Philadelphia med 3-1 – och såg med det till att dryga ut avståndet nedåt. Och samtidigt förlorade Columbus borta mot Calgary, med 4-2. Så det är bara en poäng upp till dem på rätt sida strecket också.

– Om vi spelar som ikväll kommer vi ha framgång, säger målvaktsstjärnan Carey Price till nhl.com.

Christian Folin hade en assist för Montreal – och Mikael Backlund en i Calgary-matchen.

▪▪▪

I västra streckracet var det Colorado som hade roligast i natt. De slog Minnesota på bortais, med 3-1, och har plötsligt kontakt igen. Det är bara två poäng upp till Arizona på sista wild card-platsen – och en till just Minnesota precis under strecket.

– Det var så nära en måste-match man kan komma och vi gjorde det vi skulle, säger coachen Jared Bednar till nhl.com.

Carl Söderberg bidrog med en assist.

▪▪▪

Carolina Hurricanes skaffade sig å sin sida säkrare mark under fossingarna med en rafflande 3-2-seger mot Pittsburgh. Gästerna från Pennsylvania hade ledningen med 2-1 långt in i tredje perioden, men när lite drygt två minuter återstod kvitterade sensationella veteranen Justin Williams – och sedan vann hemmalaget på straffar.

▪▪▪

Robin Lehner var tillbaka i New York Islanders kasse efter sin skada i natt, men fick dessvärre ingen rolig comeback.

Ett taggat Boston kom till Long Island med alla huggtänder blottade och körde faktiskt över toppkonkurrenten med 5-0.

– Det var ingen bra match av någon i vårt lag. Det här måste vi bara glömma, säger Lehner till nhl.com.

Joakim Nordström noterades för en assist.

▪▪▪

Oskar Sundqvist svarade för två assist när St. Louis krossade Edmonton med 7-2, men tvingades i tredje perioden avbryta matchen efter en brutal crosschecking av Milan Lucic. Den senare fick matchstraff och kan ha avstängning att vänta.

– Jag tror dock att det är okej med Sundqvist, säger coachen Craig Berube.

Kvällens store stjärna var Jade Schwartz, som fullbordade ett hattrick.

Oscar Klefbom och Adam Larsson hade varsin assist för Oilers.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL