Oskarshamn föll tungt mot Pantern

Publicerad 2016-01-07

Pantern jublar

Oskarshamn föll tungt hemma mot Pantern när målvakten Dan Bakala saknades.

0–5 på hemmaplan innebar att man lät Pantern fixa sin största seger hittills i Hockeyallsvenskan.

– En genant stor förlust på hemmaplan, säger tränaren Fredrik Söderström.

Med förstemålvakten Dan Bakala skadad fick Erik Källgren kliva in och vakta kassen för Oskarshamn i mötet med Pantern.

Det skulle bli en tung kväll för Källgren, som nyligen kommit tillbaka från JVM (där han dock inte fick någon speltid).

– Jag är ruskigt besviken och jag tror att många av killarna är skamsna där inne, det var väldigt tyst, säger Oskarshamns tränare Fredrik Söderström till klubbens webbplats.

Pantern tog största skalpen hittills

Pantern, som förlorat de båda tidigare mötena lagen emellan, tog ledningen tidigt i den första perioden genom Robin Dahse efter ett bra skott.

I den andra perioden sköt Johan Ivarsson (inlånad från Malmö Redhawks) in tvåan, till synes väldigt enkelt bakom Källgren.

Men kollapsen kan inte skyllas på Erik Källgren. I den sista perioden fick Oskarshamn inte alls tag på Pantern, som spelade strålande hockey – och som gjorde ytterligare tre mål innan matchen var över.

– En genant stor förlust på hemmaplan. Vi hade större förhoppningar på den här kvällen än så, säger Söderström.

Pantern tog sin största skalp i hockeyallsvenskan och nosar på topp åtta i tabellen.

Mora vände och vann

Oskarshamn får därmed se sig passerat av Västerås, som fick med sig en poäng efter att ha förlorat på straffar mot Asplöven, i tabellen. På lördag möts Oskarshamn och VIK i en direktkamp om tredjeplatsen.

Mora lyckades vända underläge mot Björklöven på bortaplan, efter en islossning i den tredje perioden, och vann med 3–1.