Uppdaterad 2019-06-27 | Publicerad 2015-10-22

Skellefteå besegrade Brynäs.

Så klart.

Det var tolfte matchen i rad mötet slutade på det viset.

Den 27 november 2013 slog Brynäs Skellefteå med 6-5 i en suddenrysare i Gavlerinken efter att hemmalaget kämpat sig ifatt från ett 0-3-underläge.

Det är senaste gången som Gävlelaget besegrade Skellefteå. Sedan dess har man gjort elva försök, tolv med kvällens möte, att bryta den sviten utan att lyckas.

Det hjälpte inte att historiens vingslag gjorde sig påminda i Gavlerinken. Då, den 27:e november, inleddes matchen nämligen med att Arvid Lundberg gjorde 1-0 för Skellefteå (då var det hans första SHL-mål) nu slog han till igen (med sitt fjärde SHL-mål) när han stänkte in John Normans passning i slutet av första perioden.

18-åring avgjorde

Sondre Olden kvitterade matchen med en fin prestation i andra perioden och Brynäs kom tillbaka även en andra gång när Marc Zanetti kvitterade Terry Broadhurst 2-1-mål.

Men till skillnad från 2013 års segermatch så var det Skellefteå som var starkast i förlängningen. Segerskytt blev unge Sebastian Ohlsson som satte sitt första SHL-mål med ett välplacerat skott.

– Det har går bättre och bättre för varje match, jag känner att jag tar chansen, säger 18-åringen i C More.

Brynästränaren Thomas "Bulan” Berglund var imponerad av matchkvaliteten:

– Det är en bra hockeymatch, det är ett lag som dominerat svensk hockey i fem år. De visar att de är ett topplag och vi får jobba hårt för att freda oss. Men vi håller de ganska bra utanför och chansmässigt är det jämnt. Oavgjort vid full tid är inte helt orättvist, säger han.