Ostoppbara Nashville: ”Spelar för varandra”

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NASHVILLE. Ingen rår på Nashville Predators.

De tog tionde raka segern hemma mot Anaheim i natt.

– Vi spelar för varandra och känner oss väldigt starka just nu, säger målskytten Viktor Arvidsson till Sportbladet efter 4-2-segern

Det blir aldrig som man tror en månad innan NHL:s grundserie är avslutad, men just nu känns det snudd på oundvikligt att Nashville Predators återvänder till Stanley Cup-finalen framåt sommaren.

De har varit oslagbara senaste tre veckorna och dominerade tänkta utmanaren Anaheim rätt så fullständigt hemma i Bridgestone Arena i natt . Det stod tidigt klart att de skulle vinna – utan att behöva anstränga sig alltför mycket.

1 av 3 | Foto: USA TODAY Network / Sipa USA

– Ja, det såg ut ungefär som vanligt. Vi spelade väldigt bra framförallt i första perioden, säger Filip Forsberg när vi träffar honom efter slutsignalen.

– Sedan gav vi dem lite för mycket och de fick komma in i matchen, men jag tycker ändå vi försvarade oss bra och vann rättvist.

”Riktigt fin kemi”

Frågan är hur hjältarna från Music City ska kunna stoppas. Det syns på dem att de vet att de är väldigt bra – och inte går att rår på om de spelar sin bästa hockey.

– Ja, nej, självförtroendet är gott nu. Vi spelar för varandra och känner oss starka, säger Victor Arvidsson.

– Vi vet ju också att vi besitter ett fantastiskt djup i truppen och har bra spelare även utanför laguppställningen. Idag vilade till exempel Kevin Fiala. En sån spelare skulle inte många andra lag ha råd att hålla utanför laget.  

Kedjan Viktor och Filip bildar med Ryan Johansen var bästa enheten på isen och stod för två riktigt granna klapp-klapp-mål. Det sista gjorde ”Arvy” och därmed är han nu uppe i sammanlagt 25 mål.

– Vi har spelat ihop länge och har riktigt fin kemi. Vi hittar varandra hela tiden, konstaterar ”Flipper”.

Konflikt sedan slutspelet

Särskilt minnesvärd blev kvällen för Johansen, då han fullbordade ett ”Gordie How hattrick” – alltså ett mål, en assist och ett slagsmål, mot gamle antagonisten Ryan Kesler.

– Kul för honom. Konflikten mellan dem har legat och grott sedan senaste slutspelet och kommer nog inte klinga av, tror Forsberg.

Rickard Rakell gjorde båda Anaheims mål, varmed han sprängde 30-målsvallen för andra säsongen i rad.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM