Med två mål såg han till att Red Wings kunde ta en komfortabel seger.

– Jag har inte ens tänkt på det, säger Zetterberg om måltorkan.

När Vancouver och Detroit möts i NHL är oddsen för en svensk hjälte låga.

I nattens match var det Henrik Zetterberg som spelade den rollen.

Ställningen var 1-1 efter första perioden men halvvägs in i andra slog Zäta till.

Assisterad av Pavel Datsyuk och Johan Franzén tryckte han in ledningsmålet bakom Roberto Luongo i Vancouver-målet.

Drygt en minut in i slutperioden smällde det igen när Zetterberg, den här gången assisterad av Nicklas Kronwall och Valteri Flippula, smällde in 3-1-målet som blev det matchavgörande.

Målen var Zätas första efter en nio matcher lång måltorka. Efter matchen fick han frågor om hur det kändes att ha satt stopp för den trista sviten.

– Jag har inte ens tänkt på det. Jag tror att ni i Kanada är mer statistik-freaks än vi är i USA så det känns bra att sviten tog slut här där ni märker det, säger Zetterberg efter segern i Vancouver.

Chicago vann samtidigt sin andra raka match efter två förluster. Tidigare hade Chicago en 24 matcher lång förlustfri svit under ordinarie tid. Och laget vann rejält, 8–1 mot Dallas. Johnny Oduya gjorde sitt andra mål för säsongen när han satte 4–0, assisterad av Viktor Stålberg. Stålberg fick senare ytterligare en assistpoäng i matchen.