IIHF:s reservplan – flytta VM till Ryssland

avSimon Svensson-Parenti

Publicerad:
Uppdaterad:

Ishockey-VM kan flyttas.

Det är Internationella hockeyförbundets reservplan inför vårens hockeyfest.

– Vi överväger Sotji (Ryssland) och Vitryssland som alternativ, säger Internationella ishockeyförbundets ordförande René Fasel till schweizisk media.

På damsidan har ishockey-VM redan ställts in och snacket om huruvida herrarnas världsmästerskap kommer kunna genomföras som planerat är i full gång.

Till schweiziska laRegione berättar nu Internationella ishockeyförbundets (IIHF) ordförande René Fassel om turneringens vara eller icke vara.

Kan flyttas österut

– Vi överväger Sotji (Ryssland) och Vitryssland som alternativ, säger Fassel.

Sotji stod värd för vinter-OS 2014 och har både ishallar och hotell så det räcker. Enligt Fassel kan staden vara redo som en reservplan ifall de schweiziska städerna Zürich och Lausanne inte skulle kunna vara värdar.

Schweiz har redan ställt in de två högsta ligorna i fotboll tills vidare, samt att landets högstaliga i ishockey spelas utan publik. Det sistnämna är dock något som inte är aktuellt under VM-slutspelet.

– Naturligtvis kommer vi inte att spela på tomma arenor, säger René Fassel.

IIHF jobbar tillsammans med sin medicinska kommitté och under förbundets årliga möte 16–18 mars kommer de bland annat utvärdera konsekvenserna av de inställda nationella serierna.

Planen är fortfarande att ishockey-VM ska spelas i Schweiz, men om det rådande publikförbudet inte hävs kan IIHF behöva ta till plan B.

CHATTA OM CORONA INOM IDROTTEN

Laddar Live Upplevelse
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Sotji

Ishockey