Markström: ”Kommer mer än gärna”

avIbraheem Alsalman

Publicerad:
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Jacob Markström med VM-bucklan efter guldet på hemmaplan 2013.

Först blev han stor matchhjälte när han spikade igen för sitt Vancouver under straffläggningen mot Dallas.

Sedan gav Jacob Markström, 29, ett VM-besked.

– Vill Rickard Grönborg att jag kommer och spelar så kommer jag mer än gärna, säger 29-åringen till HockeyNews.se.

Vancouver kom upp i 2–0-ledning en bit in i den tredje perioden. Men efter två snabba mål av Dallas var laget ikapp och tog matchen till straffläggning.

Där blev Jacob Markström stor matchhjälte när han storspelade och släppte inte in någon av de åtta straffarna som kom mot honom.

”Det är en ära”

Efteråt gav målvakten, som tvingades stå över förra årets VM på grund av en skada, ett besked angående mästerskapet som drar igång om mindre än två månader.

– Varje år jag varit hel och frisk och känt mig så här så har jag spelat. Det är en ära för mig att få representera Sverige, från Juniorlandslaget till A-landslaget. Så vill han(Rickard Grönborg) att jag ska komma och spela så kommer jag mer än gärna, säger Markström till HockeyNews.se.

29-åringen har tidigare spelat två JVM och tre VM-turneringar. Den här säsongen har hans kropp mått bra, vilket resulterade i att han känner sig fräsch.

– Thatcher Demko och jag har stått varannan match nu under en veckas tid och det har givit mig tid att träna och återhämta mig, så det känns bra. 

Trots vinsten i natt kommer Vancouver, med en viss Elias Pettersson, att missa slutspelet. Dallas i sin tur, med John Klingberg och Mattias Janmark, behöver endast en poäng till för att säkra slutspelsplatsen.

NHL-klubbarna med flest Stanley Cup-titlar genom tiderna 00:47
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM