Markström överkörd – tvingades byta

avMax Persson

Jacob Markström, 29, fick chansen från start mot Finland.

I den andra perioden blev han rejält överkörd av Juhani Tyrväinen och tvingades byta.

– Vi får se om vi kör på deras målvakt i tredje, säger Patric Hörnqvist i SVT.

Det var i slutet av den andra perioden i VM-genrepet mellan Tre Kronor och Finland som de otäcka scenerna utspelade sig. Finske Juhani Tyrväinen krockade med en utrusande Jacob Markström, och den svenske målvakten blev liggandes en kort stund. Han tvingades sedan kliva av isen och Jhonas Enroth ersatte.

Efter incidenten bröt ett mindre slagsmål ut och när Patric Hörnqvist pratade med SVT kort senare var han minst sagt irriterad.

– Jag hinner se att de kör på Markström och domarna tycker att han bara ska försvinna. Jag vet inte riktigt, när deras målvakt går ut och stoppar pucken här i tredje så får vi se om vi kör på honom eller inte, säger Hörnqvist och fortsätter:

– Det är alltid mycket känslor när man möter Finland.

Beskedet: VM inte i fara

Inför den tredje perioden berättade Johan Garpenlöv, assisterande förbundskapten, att Markström inte kommer att spela mer under matchen.

– Han vilar. Jag vet inte hur allvarligt det är, men vi kan konstatera att han inte spelar mer den här perioden, säger Garpenlöv i SVT.

Tre Kronors ledning bekräftar att det handlar om en axelskada.

– Jacob fick en smäll mot överkroppen och klev av efter det för att han hade ont. Man vill inte chansa i en sådan här förturnering. Det verkar okej, det är nog ingen fara för VM, säger läkaren Peter Ström till TT.

Fotnot: Tre Kronor vann matchen med 2–1.

Foto: Naina HelÈn JÂma/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jacob Markström blev påkörd av Juhani Tyrväinen
ARTIKELN HANDLAR OM