Frölunda kopplade greppet mot Brynäs

Publicerad 2017-04-10

Brynäs är illa ute i semifinalserien.

Frölunda vann enkelt på hemmaplan – och avslutade med ett av säsongens märkligaste mål.

– Nu gäller det att vi slår in matchbollen, säger Johan Gustafsson.

Brynäs IF

Det saknades inte chanser i den första perioden av den femte semifinalserien och smällde rejält.

Men det blev inga mål.

Brynäs, som kvitterade semifinalserien senast på hemmaplan, lyckades heller inte spräcka nollan i den andra perioden.

I stället var det Victor Olofsson som gav Frölunda ledningen. Brynäs jagade kvittering, men med drygt åtta minuter kvar av matchen klev Rasmus Dahlin återigen fram.

Den 16-årige jättetalangen gjorde sitt tredje slutspelsmål när han satte det viktiga 2-0-målet.

Hamnade i slagsmål

Kort senare ökade Casey Wellman på till 3-0 och Frölunda skulle även hinna näta igen efter en märklig situation.

Med drygt två minuter kvar blev det irriterat på isen och fyra spelare hamnade i slagsmål vid mittzon. Alla slutade spela utom John Nyberg som kom helt fri med målvakten och satte 4–0.

– Det var ett av de märkligaste hockeymålen, säger C Mores kommentator Lena Sundkvist.

Frölunda leder nu semifinalserien med 3-2 i matcher.

– Det var verkligen viktigt. Vi gör en okej första och i andra steppar vi upp riktigt. Skön vinst i dag, säger målvakten Johan Gustafsson till C More.