Fyra nya poäng av succéduon

Publicerad 2017-03-14

Slutspelsracet i Central division är tätt och när Nashville under natten tog emot Winnipeg stod viktiga poäng på spel.

Men tack vare lagets svenska duo Filip Forsberg och Viktor Arvidsson skaffade sig Predators lite andningsrum i tabellen.

Efter två mål vardera i den första perioden var det Nashville som var hetast i den andra.

Det dröjde inte längre än 19 sekunder innan Forsberg nosade fram en lucka i Winnipegkassen och stänkte in 3–2, framspelad av Ryan Johansen och Arvidsson.

Ledningen blev emellertid kortvarig, och minuter senare var finske målmaskinen Patrik Laine framme och pricksköt sitt 33:e mål för i år.

Han fick snart sällskap i målskyttet av landsmannen Joel Armia som krigade fram ett läge och satte 4–3 till gästerna.

– Vi föll ihop i den andra perioden. Vi tappade helt vår kaxighet, och gör ingen bra period, säger Nashvilles tränare Peter Laviolette till nhl.com.

Svenskarna bakom vändningen

Men matchen var inte över där och i den tredje perioden skruvade Nashvilles svenskar upp tempot.

Kedjan med Forsberg, Arvidsson och Johansen var tillsammans med backarna Mattias Ekholm och P.K. Subban ständiga hot i offensiv zon.

Dessa herrars slit skulle löna sig när Arvidsson skickade pucken till Forsberg, som i sin tur fejkade skott och passade vidare till Johansen, som slutligen kunde lyfta in kvitteringspucken.

– I den tredje lyfter vi oss igen. Jag tycker vi gör en riktigt bra period och ger oss själva chansen, säger Laviolette.

Viktig seger

Och när James Neal skickade in segerpucken på övertid så var segern ett faktum.

Segern innebär att Nashville fortsätter att hålla fast i sin slutspelsplats och skapar ytterligare avstånd till lagen bakom i tabellen.

I Calgary fortsätter segerjublet.

Laget tog sin tio raka seger efter att Kris Versteeg avgjort matchen på straffar.

Versteeg hade även två assist under matchens gång.