Toronto sänkta – svensk Boston-rookie målskytt

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

BOSTON. Det verkar dessvärre som att Toronto Maple Leafs hamnat i en svacka lagom till William Nylanders återkomst.

I natt åkte de på en 6-3-snyting i Boston – efter mål av bland andra svenske rookien Jakob Forsbacka-Karlsson.

– Väldigt roligt, man vill ju hjälpa laget att vinna matcher, säger ”JFK” till Sportbladet.

Själv såg William Nylander vassare ut i sin andra match sedan han i sista stund kom överens med Maple Leafs om en kontraktsförlängning förra helgen.

Han hade bra klipp i skridskoåkningen och ju längre duellen mot Bruins i TD Garden framskred, desto bättre blev också tajmingen.

Men laget har tappat lite av sin udd, såg trögare ut än vanligt, drog på sig en uppsjö dumma utvisningar och åkte tämligen välförtjänt på en 6-3-smäll.

1 av 2 | Foto: Bob DeChiara / TT
Jakob Forsbacka-Karlsson slog till för sitt Boston

– Ibland får man sin lunch serverad och det här var en sådan gång, suckar coachen Mike Babcock.

– Jag är besviken, jag trodde vi skulle komma in och göra en riktigt bra match.

Istället var det Bruins som, alla sina skador till trots, stod för en förstklassig prestation. De uppträdde aggressivt och pardonlöst och var effektiva i såväl avslutningar som i föresatserna att sakta ner sina motståndare.

– Ja, med tanke på vilka vi saknar var det här en stark insats. Jag tycker vi började spela riktigt bra under andra halvan av förra matchen, mot Tampa, och ikväll bara fortsatte vi, säger Joakim Nordström när vi träffar honom efteråt.

”Jobbat för det länge”

En av många lyckade hemmaspelare var blågule rookien Jakob Forsbacka-Karlsson. Han inledde den målkavalkad som till slut skickade Frederik Andersen till båset genom att i mitten av första perioden lirka in NHL-karriärens tredje mål praktiskt taget bakifrån förlängda mållinjen.

– David Pastrnak hittade mig med en passning och ja, jag lyckades valla in den via Andersens rygg, ler den 22-årige stockholmaren.

– Väldigt roligt förstås, man vill ju hjälpa laget att vinna genom att göra mål.

”JFK”, som Jakob givetvis kallas i USA, har spelat sammanlagt elva matcher den här säsongen och börjar känna att han verkligen har händerna på en ordinarie tröja i den ärevördiga organisationen nu.

– Absolut, det är därför jag är här. Jag vill vara i NHL. Och det känns roligt att jag kommit hit nu. Det har jag jobbat för länge, säger han.

Andreas Johnsson var en gästernas bättre spelare  och stod, för andra matchen i rad, för såväl mål som assist.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM