Två bortdömda mål – Frölunda vann ändå

Publicerad 2018-10-11

Johan Gustafsson trivs i Coop arena.

Det är sedan gammalt.

Frölundas målvakt är i absolut toppform – vilket hans gamla klubb bittert fick uppleva.

Men vi börjar hos tränaren Roger Rönnberg.

När Frölunda till sist smällde in 1-1 i andra perioden gjorde Rönnberg en ironisk gest mot domarna. Han undrade om de inte tänkte ringa för att kontrollera målet.

Anledningen var att Frölunda fick mål bortdömt i den första perioden.

Inte ett – utan två.

Framför allt det första var klart tveksamt, men efter en lång stund i båset kom domaren fram till att Simon Hjalmarsson stört Luleås målvakt Joel Lassinantti för mycket i målgården.

Det andra bortdömda var lättare att se. När pucken smälldes in var målburen rejält ur position. Men Rönnberg skakade ändå uppgivet på huvudet och tyckte att alla makter var emot honom.

Räddade Frölunda gång på gång

De godkända målen kom ändå till sist för Frölunda. En helt igenom lysande andra period tog laget från underläge till ledning med 2-1. Först genom Pathrik Westerholm. Sedan ett snyggt slagskott i krysset av Gustav Lindström – hans första mål för säsongen.

Luleå ägnade sedan hela den tredje perioden åt att jaga kvittering. Och lägena kom. Det ena öppnare än det andra. Men gång på gång stod Johan Gustafsson där och räddade sitt Frölunda. Ibland låg han faktiskt ner också. Särskilt en räddning var snudd på omänsklig, då Gustafsson liggandes på mage lyckades få upp benskyddet.

Det var ju i Luleå som Gustafsson fick sitt stora genombrott med två grymma säsonger. Och det verkar som om han fortsätter att stortrivas i Norrbotten.

Frölundas målvakt hade redan inför kvällens match SHL:s bästa räddningsprocent med 95,95.

Luleå fick till sist hål på Gustafsson och kvitterade med knappt fem minuter kvar. Men då klev Pathrik Westerholm fram som den stora matchvinnaren och gjorde omgående 3-2 till Frölunda.