Sedin: ”Är patenterad – Elias måste betala”

Berättar om Petterssons ”Sedin-passning”

avMartin Tolén

Elias Pettersson hyllades efter sin geniala ”Sedin-pass”.

Nu har Henrik Sedin själv uttalat sig om Petterssons passning.

– Han kan inte bara stjäla den. Den är patenterad, han måste betala, säger Sedin till Sportsnet.

Elias Pettersson bjöd på stor show i fredagens möte med Colorado.

I 7–6-segern stod den 19-årige svensken för fem poäng (två mål och tre assist) där framför allt den andra assisten var ett mästerstycke a la Henrik Sedin.

Pettersson slog medvetet in pucken i kortplanket så att den studsade ut till Brock Boeser som satte 2–1.

– Jag såg att Brock hade högre fart än backen och tänkte att den varianten kanske skulle fungera. Jag försökte mig på något liknande i någon av de första matcherna, men då blev det icing. Så det funkar inte alltid, men nu blev det bra, sa rookiestjärnan till lokal media efteråt.

– Jag kunde inte låta bli att le efter den där passningen i sargen. Han är en speciell kille. Ingen tänker på att slå den passningen förutom han eller Sedinarna, sa Boeser själv.

”Han kan inte stjäla den”

Och nu uttalar sig ”grundaren” själv, Henrik Sedin, om sin landsmans geniala passning.

I en intervju med radiokanalen Sportsnet 650 hyllar han Petterssons framfart i NHL, men skojar också om att succésvensken stulit passningen från honom och Daniel Sedin.

– Han kan inte bara stjäla den, det är fel. Den är patenterad, han måste betala, skämtar Henrik Sedin.

Sedinarna var länge Vancouver Canucks stora stjärnor, men tackade för sig inför den här säsongen och gläds med Petterssons succé.

– Elias imponerar stort. Han spelar på ett sätt som gör att man inte riktigt kan jämföra honom med andra spelare - för han kan göra allt. Sättet han ser isen på och förstår spelet, jag tror att det kommer från att spelade i SHL förra säsongen mot seniorer.

– Så som han spelar så känns det än mer avlägset att jag och Daniel skulle göra comeback. Elias visar att han kan leda det här laget, så vi har det bra där vi är, säger Henrik Sedin.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM