Viktiga poäng för Rögle efter bortaseger i Mora

Publicerad 2018-02-24

Rögle tog tillvara på Moras misstag, och fick med sig tre viktiga poäng hem till Ängelholm.

Matchhjälte blev Simon Ryfors som serverades öppet mål av lagkamraten Lucas Elvenes.

– Det är helt och hållet Lucas mål. Han väntar ut backen och serverar mig öppet mål med sina skills, säger Simon Ryfors till Sportbladet.

Det stod viktiga poäng på spel i Jalas Arena i kväll, när Rögle gästade Mora i en sexpoängsmatch inför 4 280 åskådare.

Fyra poäng skiljde lagen åt före nedsläpp, där Mora låg på kvalplats medan Rögle innehade en plats på säker mark.

På grund av en hel del hemmaslarv var det också Rögle som inledde matchen bäst. Mora fick inte ordning på passningsspelet och spelet överlag vid flera tillfällen, vilket ledde till att lägen uppstod för Rögles del till att göra ledningsmålet.

Hedberg påpasslig – grovt misstag bakom egen kasse

Det skulle också komma, när Edwin Hedberg påpassligt höll sig framme efter dryga 18 minuter. Dessförinnan hade lagkamraten Ted Brithén legat högt i press i offensiv zon mot Morabacken Steven Seigo, som valde att spela vidare till Matt Bailey bakom egen kasse.

Bailey skulle då bara spela upp pucken, men tappade i stället den helt ostört till Rögles Edwin Hedberg – som bara kunde plocka upp pucken, lägga den till rätta och tryckte upp den i nättaket bakom Engstrand. Hedbergs elfte mål för säsongen.

Fansen försenade – på grund av snökaos

Målet fick dock inte merparten av Röglefansen se på plats, då supporterbussen som skulle ta fansen till Mora var försenad på grund av snöfall.

I andra perioden växte Mora in i matchen mer och mer, och hade stundtals riktigt bra tryck mot Pogge, men det var bortalaget som kom att göra matchens andra mål.

Efter fyra sekunder i numerärt överläge, efter vunnen tekning, sköt succéförvärvet Olle Liss stenhårt pucken förbi Engstrand.

Tio poäng på fem matcher

Dalmasens sjätte mål på fem matcher, och tionde poängen totalt för Ängelholmsklubben sedan han anslöt från Pantern.

Med tre minuter kvar av andra perioden fick Mora dock in en reducering i powerplay. Men det här var Rögles match.

I slutakten satte Simon Ryfors nämligen det matchavgörande målet för bortalaget. Ett nytt pucktapp av Mora ledde till att Lucas Elvenes fick pucken i anfallszon.

Elvenes fintade upp sin försvarare på läktarplats och valde sen att passa fram Ryfors till öppet mål, vilket innebar 1–3 med nio minuter kvar av tredje.

– Det är helt och hållet Lucas mål. Han väntar ut backen och serverar mig öppet mål med sina skills, säger Ryfors när Sportbladet ringer upp honom efter matchen.

”Får se det som vårt slutspel”

Daniel Grillfors fick in en 2–3-reducering med två minuter kvar, men närmare än så kom inte Mora en kvittering – trots spel 6 mot 4 i slutsekunderna.

– Otroligt skönt. Det var en viktig sexpoängsmatch i och med att Mora ligger så nära i tabellen. En bra laginsats, där vi har tålamod och skapar egna lägen men också utnyttjar deras misstag genom att vi ligger på aggressivt, säger han och skrattar då passningsmakaren Elvenes skojar i bakgrunden.

I och med trepoängaren var det även Rögle som gick segrande ur bottenträsket den här kvällen, eftersom Örebro tappade ledning till förlust hemma mot Frölunda.

– Nu är det sex matcher kvar där vi får se alla som vårt slutspel. Vi ska ge oss själva chansen att vinna varje match.

Segern var Rögles sjätte på bortais den här säsongen.