Sågar sitt lag: ”Är riktigt jävla dålig”

Skellefteå fick en mardrömsstart mot Linköping.

Då sågade Jonathan Pudas lagets insats.

– Första perioden är riktigt jävla dålig, säger han i C More.

Gästande LHC drog ifrån till en tidig 2-0-ledning.

Derek Roy satte 1-0 i power play och Broc Little ökade på till 2-0. Båda målen kom efter slarv av Skellefteå och i periodpausen röt Jonathan Pudas ifrån mot egna lagets insats.

– Riktigt jävla dålig period av oss. Det är den berömda vattenskallen, säger han i C More.

Pudas fortsätter:

– Det är ren och skär inställning. Vi måste upp i allt. I närkampsspelet är vi alldeles för dåliga just nu.

Bortdömt mål

Reaktionen kom direkt.

3.45 in i den andra perioden reducerade Bud Holloway till 2–1. Kort efteråt satte Robin Alvarez 2–2, men det målet dömdes bort efter videogranskning och i stället kunde Andrew Gordon öka på LHC:s ledning till 3–1.

Därefter fick Alvarez revansch när han satte 3–2 och gav SAIK vittring, men nyss nämnde Gordon gjorde ytterligare ett mål och säkrade därmed LHC:s seger, 4–2.