Skellefteå vann trots två matchstraff

Publicerad 2019-02-12

Skellefteå vann borta mot HV71 den 19 januari med 3–1.

En skön repris blev det för västerbottningarna då laget vann med samma siffror i omstarten av SHL efter landslagsuppehållet.

Detta i en match där Skellefteå fick två matchstraff.

Skellefteå gjorde första periodens enda mål och det kom i numerärt överläge. Emil Djuse sköt ett relativt löst skott mot mål, men en skymd Jonas Gunnarsson i HV71:s mål fick se pucken gå in bakom sig.

Andreas Wingerli hade sedan en utmärkt chans att öka på ledningen då han kom helt fri med Gunnarsson. Wingerli drog HV71-målvakten, men fick ingen ordning på pucken som gled utanför stolpen.

Hemmalaget var bättre i den första perioden, men Skellefteå gjorde periodens enda mål. I mittenperioden blev det tvärtom. Skellefteåspelarna såg riktigt pigga ut och Jimmie Ericsson missade öppet mål då pucken retligt hoppade över hans klubba. Tim Söderlund hade också ett gyllene tillfälle, framspelad av Andreas Wingerli, men Jonas Gunnarsson räddade.

Hettade till

Markus Ljungh i hemmalaget kvitterade till 1–1 då han slog in en retur från Mantas Armalis. Mattias Tedenby låg bakom målet då han åkte sig fri och sköt ett skott som Armalis räddade i första skedet, men Ljunghs skott kunde han inte rädda.

I inledningen av den tredje perioden hettade det till ordentligt då Fredrik Lindgren tacklade nyss nämnda Ljungh bakifrån och fick matchstraff.

HV71 fick spela i numerärt överläge, men hemmalagets Mattias Tedenby åkte sedan ut och i spel fyra mot fyra kunde i stället Joakim Lindström trycka in 2–1 för gästerna.

Utökade på straff

Skellefteå utökade därefter ledningen på straff till 3–1. Tim Söderlund var på väg igenom då han hakades upp. Straffen satte Albin Eriksson säkert i mål.

Skellefteå fick ännu ett matchstraff då Andreas Wingerli tacklade Mattias Tedenby bakifrån.

HV71 tog ut målvakten, men Skellefteå var närmare ytterligare ett mål när Bud Holloway prickade stolpen på det öppna målet.

Skellefteås Robin Alvarez och HV71:s Markus Ljungh under tisdagens ishockeymatch i SHL mellan HV71 och Skellefteå i Jönköping.