Elias Pettersson: ”Har fjärilar i magen”

avPer Bjurman

HOCKEY

SAN JOSE. Elias Pettersson brukar inte bli nervös.

Men inför nattens första All Star-framträdande känns det faktiskt lite pirrigt för den svenske 20-åringen som tagit NHL med storm.

– Jo, det är första gången jag är med i de här sammanhangen och lite fjärilar i magen har jag. Men när jag väl kommer ut på isen tror jag nog att jag kommer vara lika självsäker som vanligt, säger han.

En hel bunt av av NHL:s främsta stjärnor samlas i helgen i San Jose i Kalifornien för ligans årliga All Star-party – och en av dem är alltså Elias Pettersson.

Hyggligt jobbat av en 20-åring som så sent som i våras spelade i SHL - men det var naturligtvis aldrig någon debatt.

Så makalöst som han spelat under sina första fyra månader i Nordamerika hör han till de mest givna på isen i Sharktank under fredagens och lördagens begivenheter.

Det hindrar inte att hockeykonstnären från Ånge är lite tagen när han och alla andra superstars dagen innan ”skills”-tävlingen möter ett jättelikt mediauppbåd i San Joses klassiska gamla Civic Auditorium.

– Nyss, när jag klev ut på scenen för att bli presenterad , hade jag faktiskt lite fjärilar i magen, berättar han på svenska efter att de nordamerikanska journalisterna fått sitt.

– Framförallt känns det förstås roligt att få vara här och träffa alla andra spelare jag tidigare följt på tv hemifrån och nu spelar mot, men det är ju första gången jag är med i de här sammanhangen så lite pirrigt känns det.

”Lika självsäker som vanligt”

Annars är ”EP” känd för sitt grundmurade självförtroende och när det väl är dags för hans ”grenar” i nattens skicklighetstävling – ”jag ska vara med i den som gäller puckkontroll och så var det något mer” – kommer nervositeten förmodligen släppa,

– Igen, jag har ju inte gjort nåt sån här förut, men jag tror nog det. Jag kommer vara lika självsäker som vanligt.

Alldeles oavsett ser han fram emot dygnen i Silicon Valley, inte minst för chansen att få stifta bekantskap med andra stjärnor – som de övriga tre svenskarna som är med på festen i år ; Erik Karlsson, Gabriel Landeskog och Henrik Lundqvist.

– Jag känner ingen av dem sedan tidigare, men talade lite med Erik precis innan vi kom ut till den här pressträffen och tycker det ska bli kul att lära känna även Landeskog och Lundqvist, säger han.

– Det är ju spelare jag har en väldig respekt för och man vill ju liksom alltid andra svenskar väl.

Känslorna är ömsesidiga.

– Ja, det ska bli skoj att träffa Elias på riktigt, säger Karlsson, publikfavorit i San Jose nuförtiden.

– Om jag har några råd? Nä, det är väl han som får ge mig råd, så grym som han är, he he. Förhoppnings kan jag lära mig några ”moves” av honom under helgen.

Så här tävlar du om en NHL-resa med Sportbladet och Rizk.

Gör Per Bjurmans NHL-quiz på tio frågor och fyll i ditt namn och mejladress. Skriv också en motivering om varför just du ska vinna priset.

Om det finns flera med flest antal rätta svar avgör en jury från Sportbladet vilken motivering som är bäst.

Resan, som presenteras av Rizk, den 27 februari till 4 mars 2019 arrangeras av Sportbladet och Watch It Live och innehåller tur- och returflyg från Arlanda till New York, biljett till tre NHL-matcher samt fyra nätter på 4-stjärnigt hotell.

Klicka här för att läsa mer om resan.

Tävlingen avslutas 13 februari klockan 23.59. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinst kan ej inbytas mot kontanter. Vinnaren kontaktas via mejl och presenteras på sportbladet.se 15 februari.

Foto: Per Bjurman
ARTIKELN HANDLAR OM