Lehner: ”Helt sjukt vilket drag det är”

Ny succé när Islanders kopplade greppet

avPer Bjurman

NEW YORK. Sitter Long Island fortfarande kvar i den nordamerikanska kontinenten idag är det ett mirakel.

För extasen när New York Islanders i natt gick upp i 2-0-ledning i slutspelsserien mot Pittsburgh hemma i Coliseum måste nästa ha utlöst en tia på Richter-skalan.

– Det är helt sjukt. Men ikväll var vi bra också, vi spelade verkligen som vi ska i den här matchen, säger svenske målvaktshjälten Robin Lehner till Sportbladet efter 3-1-segern.

Det är orgiastiskt tryck i de flesta hallar under Stanley Cup-slutspelet, men den gamla ladan på Hempstead Turnpike på Long Island – dit New York Islanders ju i alla fall fall tillfälligt återvänt efter sin exil i Brooklyn – tar nog ändå priset.

I alla fall under matcher som den i natt – en vansinnigt infekterad och svavelosande holmgång Barry Trotz grundligt sammansvetsade kollektiv till slut vann med 3-1.

– Ja, det är helt sjukt vilket drag det är, säger Robin Lehner när han en kvart efter slutsignalen sitter och pustar ut med en läskburk i omklädningsrummet.

– Det känns riktigt fint att få spela här.

”Spelade som vi ska”

Han tycker dock att han och lagkamraterna just i natt gjorde sig förtjänta av dånande ovationer också.

– Ja, den här gången spelade som vi ska och höll oss till vår struktur och vi gjorde det i tre perioder istället för i en och en halv, fortsätter han.

– Nu är det ändå ett av de bästa offensiva lagen som finns vi möter, så de kommer få sina chanser oavsett vad vi gör. Men de fick kämpa mer för dem ikväll.

Foto: Julio Cortez / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Rånade veteranen

Det innebar att Robin själv hade aningen mindre att göra än under belägringen i onsdags, men han fick ändå stoppa 32 skott – och frälste de lyckorusiga fansen med ett par mästerliga ingripanden. En tåräddning i andra perioden, när veteranen Matt Cullen bara trodde att han skulle smaska in pucken, var särskilt oförglömlig.

– Jag såg väl egentligen inte var den pucken var och sträckte bara ut benet. Men visst, en sådan räddning är väldigt skön att göra, säger han.

Nu har Islanders alltså 2-0-övertag i serien, men det är inget Long Islands nye publikfavorit drar särskilt stora växlar på.

– Nej, vi har vunnit två hemmamatcher och det är såklart så bra som det kan bli, men nu har de två hemmamatcher och vi tar inget för givet, klargör han.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Laddar Matchlista
ARTIKELN HANDLAR OM