Leksand turneringssegrare – före SHL-jättarna

Klubben tog hem försäsongsturneringen Strömstad Hockey Classic före SHL-jättarna Frölunda och Färjestad.

– Vi har ett riktigt bra lag, säger Martin Karlsson efter 2–3 mot Frölunda.

Färjestad BK
Frölunda HC

Blytung degradering i våras, dessutom mot ärkerivalen Mora, men den här säsongen kunde knappast börjat bättre för Leksand.

I går blev det seger mot Färjestad i Strömstad Hockey Classic och i dag följde Dala-klubben upp det med en ny stark insats mot Frölunda, trots att det blev förlust.

Domaren hade knappt hunnit släppa pucken innan Frölunda spräckte målnollan. Redan 1.01 in i matchen drog Simon Hjalmarsson i väg ett handledsskott rakt i nät.

Nyförvärvet målskytt

Frölundas nyförvärv, Max Friberg, ökade på till 2–0 i mittperioden, men halvvägs in i matchen utvisades två Frölundaspelare i samma byte och Leksand fick chansen i fem mot tre i två minuter – och tog den.

Efter en enorm press, och ett stolpskott, direktsköt Martin Karlsson in reduceringen rakt upp i nättaket.

– Vi hade ju ett riktigt bra tryck där och jag ville bara få upp pucken högt, säger Karlsson om sitt mål.

Men Frölunda svarade direkt.

Drygt två minuter senare var Ponthus Westerholm sist på pucken när den, via kortsargen, tursamt studsade in bakom Jonas Arntzen i Leksandsburen.

Knappt tio minuter in i tredje perioden styrde Mattias Nilsson in Leksand reducering.

Målet gav turneringsseger

Men även om det varken räckte till seger i matchen, eller ens oavgjort, betydde målet att laget tog hem turneringssegern.

Leksand vann Strömstad Hockey Classic med ett mål bättre än Frölunda sedan alla tre lagen slagit varandra.

– Riktigt kul att vinna turneringen. Vi går alltid in för att vinna, säger Karlsson som tillhör storfavoriterna i hockeyallsvenskan.

Ett förhandstips stärks ännu mer efter säsongens två första träningsmatcher.

– Jag ser oss som ett topplag och vi ska spela kval i vår. Men vi måste förstå att den som jobbar hårdast vinner i hockeyallsvenskan. Vi är redo.