Ny poäng för Dahlin men Buffalo förlorade

Lars Larsson/TT

Publicerad 2023-10-24

Det har varit lite trögt i säsongsinledningen i NHL för den svenske stjärnbacken Rasmus Dahlin och hans Buffalo. Mot Montreal blev det fjärde förlusten på sex matcher.

Buffalo hade dock övertag i skottstatistiken i de två första perioderna och höll 1–1 till några minuter in i tredje perioden då Montreal drog ifrån.

Dahlin, som inför säsongen skrev på ett åttaårskontrakt med Buffalo värt närmare en miljard i svenska kronor från 2024 och framåt, noterades för en assist till Buffalos mål och har skrapat ihop sex poäng hittills. Han får göra skäl för betalningen, i nattens match hade han överlägset mest istid av Buffalos backar och forwards.

Förra säsongen kom han femma sett till antalet gjorda poäng bland ligans backar. Han ligger i täten nu också, men mycket kan hända. Över 75 matcher återstår i seriespelet.

Montreal Canadiens forward Juraj Slafkovsky är skäret före Buffalos svenske stjärnback Rasmus Dahlin i matchen där Montreal vann med 3–1.