Djurgården föll mot nästjumbon – sviten bruten

Publicerad 2023-12-17

Formstarka Djurgården gästade nästjumbon Västervik.

Det slutade med en tung förlust.

Därmed inkasserade Michael Holmqvist sin första förlust under ordinarie tid som Djurgårdstränare.

Djurgården kom till kvällens match med en mäktig svit. Sedan Michael Holmqvist tog över som huvudtränare hade Djurgården vunnit nio av elva matcher – och aldrig förlorat under ordinarie tid.

Hemmalaget Västervik, som är nästjumbo, hade i stället sju raka torsk med sig. Med de formkurvorna i minnet trodde nog många att det skulle sluta med en bortaseger – men så blev det inte.

Västervik tog kommandot direkt och besegrade gästerna från Stockholm med klara 4–2.

Kanonskott

Västervik gjorde 1–0 och 2–0 inom loppet av drygt sex minuter i den första perioden. Och i mittperioden slog Jacob McGrew till med ett kanonskott i krysset. Målet kom i powerplay och innebar 3–0.

– Alla skott är bra skott. Lyckligtvis gick den in, säger amerikanen i TV4 Play.

I slutperioden kom också 4–0 efter att Victor Öhman avslutat en kontring på bästa sätt.

Djurgården reducerade två gånger om i slutskedet av matchen men kom inte närmare än så.

– Jag känner att vi inte riktigt är här från start. Vi tävlar och så där men knepiga beslut med pucken straffar oss. Vi lyckas inte vrida om momentumet till vår fördel, säger Dif-tränaren Michael Holmqvist.

Segern innebär att Västervik bryter sin tunga förlustsvit – medan Djurgården lämnar en match med noll poäng för första gången sedan 3 november.