Publicerad 2024-04-27

NEW YORK. Edmonton Oilers har tagit strypgrepp på LA Kings igen.

De vann ånyo med utklassningssiffror i natt – i Los Angeles.

– Vi spelade som vi vill spela, konstaterar skyttekungen Zach Hyman efter 6-1-knocken.

När de vann på övertid i andra matchen i Edmonton för ett par dygn sedan verkade det som att LA Kings mot alla odds hade snott åt sig initiativet av de favorittippade stjärnorna från Alberta.

Men – nä.

I nattens retur i Crypto.Com Arena i centrala Los Angeles såg det åter ut som i första matchen.

Oilers gjorde lite som de ville, hade 3-0-ledning redan efter en period och vann till slut med 6-1 – efter två nya mål av skyttekungen Zach Hyman, två nya mål av Leon Draisaitl,mål och två assist av Connor McDavid samt ett Gordie Howe hattrick av Evander Kane.

– Vi är vana vid att det står 1-1 efter två matcher och blev inte särskilt uppjagade efter förlusten i onsdags, säger skyttekungen Hyman i en tv-intervju.

– Ikväll visste vi att vi behövde en bättre start och det fick vi och sedan kunde vi spela som vi vill.

I tredje perioden, när Kings förstod att slaget åter var förlorat, blev det för övrigt påfallande stökigt på isen.

Brutala tacklingar och slagsmål avlöste varandra - bland andra var svenskarna Adrian Kempe och Andreas Englund inblandade - och till slut räckte protokollet knappt till för alla utvisningar som behövde registreras.

– Det är sånt som händer i den här typen av matcher, menar Hyman.

Med sina två framspelningar har McDavid sammanlagt stått för sammanlagt åtta assist på tre matcher och det är han den första sedan att mäkta med sedan Wayne Gretzky för 37 år sedan.

Mattias Ekholm assisterade också till ett mål och noterades därmed för sin första poäng i årets slutspel.