Nylander: ”Var en surrealistisk känsla”

Publicerad 2014-09-24

”Lill-Nyllets” succé i NHL fortsätter

NEW YORK. En ny ”Nyllet” har presenterat sig i NHL.

William Nylander gjorde ett rasande fräckt mål i sin debut på den nordamerikanska hockeyscenen när Toronto nollade Philadelphia i natt.

– Det var en surrealistisk känsla, säger den 18-årige supertalangen efter 4-0-segern.

Det har gått bra för den nya blågula klassen av ”pappas pojkar” under inledningen av NHL:s försäsong

I söndags avgjorde Robert Burakovskys son Andre Washingtons premiärmatch, igår kompletterade Uffe Samuelssons grabb Henrik tre poäng med straffavgörande för Arizona och i natt slog alltså William Nylander, NHL-ikonen Michaels äldste, till också.

Han spelade i Torontos förstakedja med Mike Santorelli och superstjärnan Phil Kessel och visade direkt varifrån han fått sitt DNA.

Den 18-årige lille artisten slog lysande passningar, rörde om i anfallszonen och hade ett flertal giftiga avslutningar – inte minst i powerplay.

Länge såg det dock ut som att pucken helt enkelt inte ville in, men mindre än en minut före slutsignalen hände det.

Stal pucken

William störtade fram till Philadelphia-backen Nick Shultz framför gästernas kasse, rånade honom på pucken och fick efter två snabba skottförsök in 4-0-målet på Steve Mason.

– Vår kedja hade gott om chanser och jag borde nog ha gjort ytterligare något mål, men det var riktigt roligt att kunna göra ett på slutet i alla fall, säger han med ett brett leende till Maple Leafs hemsida.

Det syntes inte, men den unge svensken påstår att han var nervös.

– Ja, redan under under uppvärmningen såg jag mig omkring i hallen och tyckte det kändes helt surrealistiskt och är matchen började var jag riktigt nervös. Det släppte dock ju längre vi spelade och för att vara första matchen tycker jag det gick ok, säger han.

”Snabbaste handleder jag sett”

Imponerade lagkamrater håller med.

– William visade sin skicklighet. Han har de snabbaste handleder jag sett och verkar kunna skapa saker av ingenting, säger till exempel skarpskytten James Van Riemsdyk.

Även backen Viktor Lööv fanns på isen, spelade närmare 20 minuter och satte in tre fina tacklingar.

Filip Forsberg fortsätter övertyga.

Han blev ju utsedd till turneringens bäste under rookie-samlingen i Traverse City förra helgen och gjorde mål direkt när hans Nashville hade försäsongspremiär i natt.

Det hjälpte dock inte riktigt. Tampa – utan nya radarparet Victor Hedman och Anton Strålman i laguppställningen – vann med 4-2.

Även Calle Järnkrok och Viktor Arvidsson spelade för Predators.

Jacob De La Rose gjorde sin debut i mäktiga Bell Centre när Montreal tog emot Boston i sin säsongspremiär och fick vara med om en trevlig 3-2-seger inför fullsatta läktare.

Ex-leksingen spelade närmare 19 minuter och var plus/minus noll, men noterades inte för några poäng.

Däremot stod landsmannen Magnus Nygren för två assist.

Niklas Svedberg vaktade kassen för Bruins de två inledande perioderna och stoppade 16 skott.

I Columbus stod Oscar Dansk en period mot Pittsburgh, motade tolv skott och höll helt tätt.

Blue Jackets, utan andra svenskar i uppställningen, vann med 2-0.