Philadelphia vann ”måstematchen”

avPer Bjurman

WASHINGTON. Slaget om Pennsylvania fortsätter.

Jo, faktiskt.

Philadelphia lyckades rätt så skrällartat vinna måste-matchen i Pittsburgh mot regerande mästarna i natt.

– Det är inte över förrän det är över och vi vill inte att säsongen ska ta slut redan, säger svenske backen Robert Hägg till Sportbladet efter 4-2-segern.

Var det någon serie i det pågående Stanley Cup-slutspelet som betraktades som över och avgjord inför nattens trio ”elimination”-dueller var det den mellan Pittsburgh Penguins och Philadelphia Flyers.
Penguins gjorde ju lite som de ville under de två segermatcherna i Wells Fargo Center och skulle bara åka hem och knyta ihop rosetten.

Men det blev det alltså inget med.

Flyers lyfte sig åtskilliga klasser, visade enorm karaktär och krigade sig till en 4-2-seger.

– Ja, men vi hade ju inget annat val än att visa hjärta och karaktär, säger svenske back-rookien Robert Hägg när vi talar med honom efter slutsignalen.

– Annars hade säsongen varit över och det vill vi verkligen inte att den ska vara redan nu. Det är inte över förrän det är över och vi ska försöka förlänga serien ännu mer.

1 av 2 | Foto: Charles LeClaire / X02835
Matt Read.

Stanley Cup-debut

23-årige upplänningen Hägg begick Stanley Cup-debut med denna femte duell mot Penguins och är hyggligt nöjd med sin insats.

– Jodå, med tanke på att det är en månad sedan jag senast spelade match gick det väl helt okej när jag väl var inne. Jag försökte skänka lite mer känslor åt drabbningen och det tycker jag att jag lyckades med, säger han och fortsätter:

– Om det jag upplevde att det är stor skillnad på grundserie och slutspel? Jo, det är det. Det är en annan intensitet nu. Som när det är två minuter kvar av en vanlig match som står 2-1….fast hela tiden. 

Nu blir det alltså ytterligare en match i Wells Fargo Center i Philadelphia på söndag (21.00 svensk tid) – och den ser Robert fram emot.

– Ja, det ska bli riktigt roligt. Och nu är det på tiden att vi vinner en hemmamatch.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM