Publicerad 2017-12-15

Pantern vände och gick mot seger på Hovet.

Men AIK reste sig sent och vann till slut med 3–2.

Jens Jakobs blev matchhjälte i förlängning.

AIK fick en smakstart på Hovet då Moralånet Joakim Lilliehöök gjorde sitt första mål i AIK-dressen.

1–0-ledningen skulle sedan hålla ändå till tredje perioden då Pantern hastigt och lustigt vände inom loppet av två minuter.

Genom Sebastian Strandberg och Oscar Eklind tog Pantern kommandot med 2–1 och såg ut att gå mot seger – men AIK skulle hitta tillbaka.

Boxplay knäckte Pantern

När Panterns Fredrik Styrman åkte ut för interference klev Alexander Deilert in och gjorde sitt andra mål för säsongen, ett 2–2-mål som räckte till förlänging.

Väl där drog Pantern på sig ytterligare en utvisning, och i powerplay kunde Jens Jakobs se till att extrapoängen stannade i Stockholm.

AIK knappar därmed in en poäng på kvällens motståndare – samtidigt som laget tappar mark mot toppduon Timrå och Leksand.