Lindblom lättad efter spräckta nollan i Flyers seger

avPer Bjurman

BUFFALO. Under fjolårets rookie-säsong dröjde det länge och väl innan han lyckades spräcka nollan.

Så Oskar Lindblom jublade lite extra när han redan i Philadelphias succépremiär i Las Vegas i natt prickade in ett mål.

– Verkligen, nu slipper jag gå och fundera på när det ska komma, säger han till Sportbladet efter 5-2-segern som tog ner Golden Knights på jorden igen

Det var i mitten av första perioden, när Vegas hade ledningen med 1-0, som förre SHL-kungen Oskar Lindblom kom loss i en kontring med Jakub Voracek och Travis Sanheim, fick pucken i rätt ögonblick, tog sig fram till Marc-Andre Fleury – och höll i den så länge att det slut såg ut som att läget gått om intet, men på något sätt lyckades tråckla in kvitteringen.

– Ja, haha, jag var riktigt trött i det läget, så det kändes otroligt skönt att se att den till slut gick in, säger den 22-årige gästriken på telefon från Sin City.

– Förra säsongen tog det ett tag innan jag gjorde mål så det var verkligen skönt på det sättet också. Nu slipper jag gå och fundera på när första målet ska komma.

Wayne Simmonds såg till att gästerna också tog ledningen innan inledningsperioden var över – och ökade på till 3-1 i början av andra.

Till slut vann Flyers med 5-2.

– Det känns väldigt bra att få starta säsongen med en vinst, särskilt när vi börjar med en så svår bortamatch, fortsätter Oskar.

– Vi gjorde det bra, fick inte så mycket öppna chanser men krigade oss till lägen i alla fall och satte chanserna när vi fick dem.

Robuste backen Robert Hägg hade också en fin kväll och bidrog med såväl mål som assist.

– Ja, han var grym ikväll och gjorde ett hästjobb även i boxplay,, berömmer landsmannen Lindblom.

För Golden Knights, som hade tänkt att partyt som tog fart under den osannolika slutspelsresan i våras bara skulle fortsätta, blev premiären en riktig duns i vardagens hallmatta. 

– Något positivt att ta med in i säsongen? Nej, inget alls. Det var ingen bra match alls, säger coachen Gerard Gallant

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM