Uppdaterad 2015-11-30 | Publicerad 2015-11-28

Svenskbacken satte 2–1 i tre mot tre

NEW YORK. Oliver Ekman-Larsson är i Norris Trophy-form.

I natt avgjorde han Arizonas hemmafajt mot Calgary – med ett övertidsmål.

– Det är roligt att spela tre-mot-tre. I alla fall när man har pucken, säger han med ett leende efter 2-1-segern.

Den hårda och jämna matchen mellan Coyotes och Flames i Gila River Arena stod 1-1 när slutsignalen gick och således följde en övertidsperiod.

Den hann pågå i 4.20, sedan lyckades Brad Richardson, från position bakom kassen, hitta Oliver Ekman-Larsson med en passning mitt i slottet och klippte till direkt och sedan var matchen avgjord.

– Skönt, det var en viktig seger, säger han till klubbens hemsida.

– Jag tycker det är riktigt roligt att spela tre-mot-tre. I alla fall när man har pucken. När motståndaren har den är det inte riktigt lika kul, he he.

Tippetts 500:e seger

Med sitt sudden-mål såg ”OEL” för övrigt till att hans coach, Dave Tippett, bärgade sin 500:e seger.

– Trevligt. Fast det är spelarna som vinner matcher. Inte coacher, säger Tippett.

Nya Sedin-mål

Bröderna Sedin är glödheta.

De gjorde varsitt mål när Vancouver gästade Dallas i natt – och därmed befäste Daniel, som också stod för en assist, sin ställning som fyra i poängligan.

Det räckte dock inte ända fram i Texas, Stars vann med 3-2 – efter straffavgörande.

John Klingberg stod, förstås, för en assist för hemmalaget.

Marcus Johansson och Victor Hedman gjorde båda mål när gamla rivalerna Washington och Tampa brakade samman i Verizon Center – men det var bara den förstnämnde som kunde glädjas ordentligt, för Capitals vann med 4-2.

Kane tangerade rekord

Jabba upp lite slutspelsstämning bara, då tar regerande mästarna fram de välbekanta vinnartakterna...

När två minuter återstod av det prestigeladdade mötet i Anaheim låg Chicago under med 2-0, men då la de i den där högre växeln, hann utjämna innan slutsignalen – och så avgjorde Artem Anisimov på övertid.

Patrick Kane stod för assisten till Duncan Keiths kvittering en halv minut före full tid och därmed har han gjort poäng i 18 matcher i rad, vilket är tangerat rekord för amerikanska spelare.

Victor Rask gjorde sjunde målet för säsongen i Carolinas bortamöte med Buffalo – efter förarbete av landsmannen Elias Lindholm. Men det hjälpte inte. Buffalo vann med 4-1