Ishockey-VM

Hoppet för svenska VM-supportrarna

avSimon Sjöstrand

Ute efter en biljett till Sveriges kvartsfinal mot Lettland i hockey-VM?

Det finns hopp.

Danska ticketmaster.de kommer att sälja ett extra antal, enligt Svenska ishockeyförbundet.

Sverige är klart för kvartsfinal i hockey-VM i Danmark.

Där väntar Lettland på torsdagen.

Trycket efter biljetter har varit stort och i går rapporterades det om att biljettläget var låst, att det inte fanns några biljetter då de blivit uppköpta av danskar (som hoppades få se Danmark i kvartsfinal).

Erbjuds lämna tillbaka

Svenska ishockeyförbundet meddelade dock att de jobbade hårt för att hitta en lösning för de svenska supportrarna.

– Vi ska undersöka hur vi går vidare och om det går att lösa. Ishockey-VM funkar som så att det är en lokal biljettorganisation som säljer biljetterna och den tar inte hänsyn till vilka som spelar. Sverige är inte garanterade några biljetter. I gruppspelet hade vi ett jättefint samarbete och kunde placera svenskarna ihop. Men nu är läget låst, sa tillfällige marknadschefen på förbundet, Tony Wiréhn, till Sportbladet.

Men det finns hopp.

På torsdagsförmiddagen publicerade förbundet en uppdatering på sin hemsida där det framgår att danska ticketmaster säljer biljetter till kvartsfinalen.

Anledningen till att biljetterna tog slut var att de blivit uppköpta av danskar (som hoppades få se Danmark i kvartsfinal), och det är de biljetterna som ticketmaster.dk nu erbjuder de danska supportrarna att lämna tillbaka för vidare försäljning.

Detta gör att det kommer att finnas ett extra antal biljetter till försäljning till Sveriges kvartsfinal mot Lettland. Principen först till kvarn gäller”, skriver Svenska ishockeyförbundet.

Sverige–Lettland spelas klockan 20.15 på torsdagen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tre Kronor