Leksand fick bortdömt mål – Luleå utökade och vann

Publicerad 2020-02-15

Leksand hade en reduceringspuck i nät tidigt i tredje perioden hemma mot Luleå.

Men målet dömdes bort och mindre än minuten efter utökade Luleå som till slut vann med 3–0.

Leksands IF
Luleå HF

0–2 mot serieledaren inför sista perioden är inte ett lätt underläge att hämta upp. För Leksands del såg det ut att börja på bästa sätt när Sebastian Wännström hade en puck i nät 22 sekunder in i slutperioden.

Men måljublet avtog snabbt när Marek Hrivik bedömdes ha stört Luleås målvakt Joel Lassinantti i målgården varpå målet dömdes bort.

Och det skulle bli värre för hemmalaget. I det efterföljande bytet hittade nämligen Konstantin Komarek rätt för Luleå när han satte 3–0 med ett backhandavslut.

Sjunde raka förlusten

Bortalaget vann med 3–0 och är därmed tillbaka på vinnarspåret efter två raka förluster. Det defensivt starka laget hade i de två förlusterna släppt in totalt nio mål men mot Leksand spikade Joel Lassinantti och försvaret igen.

För Leksand fortsätter det att gå tungt. Förlusten var lagets sjunde i ordningen och dalalaget är alltjämt fast i botten av tabellen.

– Det börjar bli klart nu att vi måste lära oss spela snabbare. Det är något vi inte är bra på, säger Leksands tränare Ulf Samuelsson till TT.