Finländsk forward klar för Skellefteå

avAnton Johansson, Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Skellefteå vann SHL-matchen mot Färjestad med 3–0.

Samtidigt har man ännu ett nyförvärv på forwardssidan på ingång.

Enligt uppgifter har klubben gjort klart med finländske forwarden Toni Kallela, 27.

Skellefteå har haft stort manfall på forwardssidan. Juniorerna Jonatan Berggren och Jacob Olofsson är skadade och en tredje junior, Albin Eriksson, släpptes till Färjestad. Men på sistone har det ramlat in forwardsnamn. Darren Nowick från Västervik och Anton Holm från TPS har nyligen värvats in för att stärka upp Skellefteås forwardssida.

Enligt uppgifter till Sportbladet ska nu även Toni Kallela vara klar för klubben.

Den 27-årige forwarden kommer närmast från finska Vasa Sport. Där har han den här säsongen tagit ett steg bakåt produktionsmässigt och svarat för 14 poäng på 43 matcher. Förra säsongen stod han för hela 42 poäng på 53 matcher.

När laget förlorade med 1–3 mot Tappara fanns Kallela inte med i laguppställningen.

Han har tidigare spelat för Mora. Säsongen 2012–2013 gjorde han elva matcher i hockeyallsvenskan för dalalaget.

Nollade Färjestad

Under fredagskvällen spelade även Skellefteå match borta mot Färjestad. Där la en stark förstaperiod och bra målvaktsspel från Gustaf Lindvall grunden till segern.

Lindvall räddade 24 skott och höll nollan när Skellefteå vann med 3–0. Det var Skellefteås tredje raka seger och man tar klivet förbi HV71 till en sjunde plats i tabellen.

Kiiskinen brakade in i sargen

I tredje perioden utspelade sig otäcka scener när Skellefteås Tuomas Kiiskinen brakade in i sargen i full fart. I samband med en två mot en-situation föll han efter att ha skjutit ett skott och åkte in i sargen.

Finländaren blev liggande på isen en stund innan han fick ledas ut i omklädningsrummet. Innan matchen var färdigspelad var dock Kiiskinen tillbaka i spel.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Foto: BILDBYRÅN
Toni Kallela i Mora-tröjan.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM