Bäst av alla – på väg mot slutspel i NHL

avPer Bjurman

NEW YORK. Tio års playoff-torka kan vara över i Raleigh.

Efter en imponerande 3-0-seger mot Dallas i natt trängde sig Carolina Hurricanes förbi Pittsburgh Penguins och parkerar nu ovanför strecket.

– Vi vet att det är mycket hockey kvar att spela, men det här ger oss ännu mer självförtroende, säger målvaktshjälten Petr Mrazek.

2008-2009 var senaste säsongen Carolina Hurricanes kvalificerade sig för Stanley Cup-slutspelet – och tidigare i vintras såg det ut som att det skulle bli samma visa som vanligt.

Men senaste månaden har sydstatslaget, anfört av finländske stjärnan Sebastian Aho, spelat fantastisk hockey – Canes facit är faktiskt det bästa i ligan sedan nyår – och med den tunga 3-0-segern mot Dallas hemma i PNC Arena i natt häver de sig alltså över strecket.

”Betyder inget”

Det finns tonåringar som inte minns senast de var där i mitten av februari...

– Men vi var ovanför strecket även tidigare under säsongen, och vad betydde det? Inget. Allt som betyder något är var man befinner sig när grundserien är färdigspelad så vi ska definitivt inte vara nöjda redan nu, inskärper dock coachen Rod Brind’ Amour.

Keepern Petr Mrazek – som tog 33 skott och höll säsongens tredje nolla – håller med. I alla fall delvis.

– Vi vet att det är mycket hockey kvar att spela, men det här ger oss ännu mer självförtroende. Det är väldigt gott om den varan i vårt omklädningsrum nu, säger han.

Foto: Karl B DeBlaker / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Ni har hört den förr, men det råkar vara ett faktum – Tampa Bay Lightning är helt ostoppbara för närvarande.

De nollade sin opponent – den här gången Montreal – för andra matchen i rad hemma i Amalie Arena i natt.

3-0 slutade det som också var femte raka segern sammanlagt – och det osannolika försprånget a 15 poäng i toppen av tabellen består.

Nattens stora skräll:

Ottawa slog Winnipeg med 4-3 på bortaplan, efter övertidsmål signerat Ryan Dzingel.

Och nej, Patrik Laine lyckades inte sätta punkt för sin episka måltorka i den matchen heller.

Nattens lilla skräll:

Toronto blev nollade i sin bortamatch mot Arizona.

– Men jag tycker som helhet att vi spelat bra under den här bortaturnén och solen går upp imorrn också, säger coachen Mike Babcock oväntat obekymrat till nhl.com efter 2-0-floppen.

Columbus stod för en av säsongens bästa bortamatcher och slog Chicago med 5-2 i United Center. Blackhawks-backen Erik Gustafsson svarade för enda svenskpoängen i form av en assist.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM