Rögle bröt nio år gammal svit

Publicerad 2019-01-29

Matchen blev en kopia av Skellefteås senaste. Fast tvärtom.

Rögle kvitterade sent i tredje perioden och fick spela i numerärt överläge i förlängningen.

Väl där kunde Rögle avgöra och ta en närmast historisk 3–2-seger.

I förra omgången vann Skellefteå på exakt samma sätt mot Örebro. Matchhjälte efter 19 sekunder i förlängningen blev Rögles Kodie Curran som smällde upp pucken i nättaket från nära håll. Men det här skulle bli Rögles första seger på nio år på bortaplan mot Skellefteå.

Skellefteå tog ledningen i matchen genom Oscar Möller, hans 100:e fullträff i SHL. Men Rögle tog över initiativet när man fick chansen i numerärt överläge. Skånelaget skapade massor av chanser och det var endast tack vare sin målvakt Mantas Armalis och hans reptilsnabba plockhand som Skellefteå kunde hålla nollan.

Även i spel fem mot fem handlade det mest om Rögle och kvitteringen kom också i början av mittenperioden. I ett snabbt anfall hann inte Armalis med att förflytta sig och Rögles Linus Sandin kunde valla pucken i mål via Skellefteåmålvakten.

Tog över matchen

I en snabb hemmakontring blev Albin Eriksson upphakad och domarna dömde straff. Den tog Skellefteås unge forward själv, men missade pucken – som ändå retfullt gled i mål till 2–1 för Skellefteå.

Rögle tog över mer och mer. I den tredje perioden pressades Skellefteå djupt ner i egen zon och till slut kunde Mantas Armalis stå emot längre.

Med tre minuter kvar kunde Rögles Linus Sandin slå in en retur och kvittera till 2–2, hans andra mål för kvällen.

Strax efteråt ådrog sig Skellefteås Jesper Jensen matchstraff för huvudtackling och i förlängningen avgjorde alltså Rögles Kodie Curran: 3–2.

Båda lagen saknade sina vassaste anfallsvapen. Skellefteås Joakim Lindström är skadad medan Rögles Leon Bristedt är avstängd efter sin huvudtackling på Luleås Niklas Olausson i förra omgången.