Erik Karlsson stängs av efter huvudtacklingen

avJonathan Nilsson

Erik Karlssons tackling träffade Los Angeles forward Austin Wagner i huvudet.

Kanadensaren fick ledas av isen – till synes helt groggy.

Nu stängs svensken av i två matcher av NHL.

Det var i gårdagens match mot Los Angeles som Erik Karlsson hamnade i centrum.

Den svenske stjärnbacken stod för två assist i 2–3 förlusten efter övertid, men det var Karlssons tackling på Austin Wagner som uppmärksammades mest.

Karlssons tackling på offensiv blålinje träffade Wagner i huvudet och kanadensaren blev liggande.

Stängs av två matcher

Wagner försökte sedan resa sig – men ramlade – innan han till slut, på stappliga ben och märkbart groggy, lyckades skrinna ut till båset.

– Det är inte så vi är vana att se Karlsson. Men jag tror det beror på att Wagner försökte trycka till Karlsson tidigare i samma byte, sa CNBC:s Jim Fox om smällen.

Nu har NHL straffat Erik Karlsson med två matchers avstängning för huvudtackling. Han ska även böta drygt 630 000 kronor, en summa som baseras på svenskens lön.

”Hade kunnat undvikas”

– Karlsson menar att hans intention var att träffa kroppen. Samtidigt som vi accepterar det och ser att han träffar Wagners skuldra, så tar huvudet emot den största kraften från tacklingen. Vad som också är viktigt att notera är att kontakten med huvudet hade kunnat undvikas, förklarar NHL:s Department of Player Safety i ett videoklipp.

Nämnden tar även hänsyn till att Karlsson inte är någon återfallsförbrytare och endast har blivit bötfälld en gång under sin 664 matcher långa NHL-karriär.

ARTIKELN HANDLAR OM