Superkedjan stod för 17 (!) poäng

Uppdaterad 2018-03-20 | Publicerad 2017-11-23

SKELLEFTEÅ. Utomhus rådde snökaos och vinande vindar.

På isen yrde och stormade Skellefteås superkedja fram.

Sex mål och 17 (!) poäng blev trions facit när Luleå åkte på säsongens hårdaste smäll.

– Man skulle kunna släcka ner hallen och de skulle hitta varandra ändå, säger experten Petter Rönnqvist i C More.

Andra mötet mellan norrlagen på tre dagar. Luleå jagade revansch efter förlusten i Luleå i tisdags, men den drömmen dog tämligen omgående.

Skellefteås landslagskedja med Oscar Möller, Pär Lindholm och Joakim Lindström var nämligen på ett alldeles strålande spelhumör.

Förbundskapten Rikard Grönborg måste ha slickat sig belåtet om munnen. Utomhus blåste det mer än 20 meter per sekund och det kändes som om dessa spelare flög fram lika fort. De hade dessutom kylan i passningarna och precisionen i avslutningarna.

Deras uppvisning började redan efter 3.28 då Luleå slarvade i försvaret. Pucken gick snabbt via Lindström, till Lindholm och till Möller som nöp till direkt.

– Jag trodde att Lindholm skulle passa. Men det var snyggt spelat, jag hade i princip tom bur, sa Möller till Cmore.

Släckte Luleås hopp

Så fortsatte det. I andra perioden gjorde Lindström 3-0. Några minuter senare ökade Möller på till 4-1.

I sista perioden släckte Pär Lindholm Luleås hopp med ett riktigt drömmål. Han tog emot Möllers passning, snurrade runt i fart och satte en backhand i krysset fram till 5-2. Sedan var det propaganda och lek. Lindström dundrade in 6-2 och Lindholm styrde in 7-2.

De tre borde vara helt givna när Grönborg ska ta ut sin OS-trupp längre fram under säsongen.

Sex mål och 17 poäng för landslagstrion är ett smått osannolikt facit.

Luleå föll ihop fullständigt på ett sätt som är olikt laget. Vid ställningen 4-2 hade faktiskt Luleå några heta chanser och kunde då ha fått matchen spännande. Men när Lindholm gjorde 5-2 redan efter 40 sekunder av tredje perioden dog den drömmen.