Efter skandalen: Hyllades med video

Tillbaka i Ottawa för första gången: ”Konstig känsla”

avAndreas Käck, Simon Sjöstrand

Mike Hoffman dumpades av Ottawa efter att hans flickvän anklagats för att ha trakasserat Erik Karlssons fru.

I natt återvände Hoffman.

Han togs emot med en videohyllning på jumbotronen – men blev utbuad varje gång han rörde pucken i början.

I somras skakades Ottawa Senators av en stor skandal.

Mike Hoffmans flickvän, Monika Caryk, anklagades för att ha trakasserat paret Erik och Melinda Karlsson.

– Hon har uttryckt att hon ville se min ofödda son död, att hon vill se mig död och att hon vill se någon skada Erik och avsluta hans karriär, sa Melinda Karlsson då.

Nu har både Hoffman och Karlsson nya klubbadresser.

Karlsson är i San Jose Sharks, Hoffman i Florida Panthers.

Där gör den 28-årige kanadensaren stor succé. Han har gjort poäng i 15 raka matcher och har därmed både slagit och drygat ut Pavel Bures tidigare klubbrekord (13 raka).

Klubben vägrar berätta

I natt återvände han till Ottawa för första gången sedan klubbytet, och frågan alla ställde sig var hur Hoffman skulle tas emot.

Han gjorde sju säsonger och totalt över 350 matcher för Senators, men klubben ville inte berätta om han skulle få en hyllning på storbildsskärmen eller inte.

”Bör vara självklart”

Någon som krävde att Hoffman skulle hyllas var TSN:s Ian Mendes. I en krönika poängterade han att Derick Brassard (numera i Pittsburg Penguins) i lördags fick en 30 sekunder lång hyllning, trots att han inte ens spelade två hela säsonger i Ottawa, och att det därmed var givet att Hoffman skulle få en.

”Skilsmässan mellan Hoffman och Ottawa var en av den mest genanta och stökiga i ligans moderna historia, det var en skandalös story som hade passat bättre i en såpopera än i NHL, men både han och Erik Karlsson har lämnat organisationen nu och det känns som att man har lämnat det där bakom sig. Om så är fallet, så ter det sig självklart att Mike Hoffman ska få en hyllning”skriver Mendes.

Och visst blev Hoffman hyllad. Han fick en videohyllning av Ottawa på jumbotronen. Spelaren blev förvisso utbuad varje gång han rörde pucken i början, men blev sedan hyllad (!) under videosnutten.

Florida vann med 7–5 och Hoffman gjorde ett mål, 7–5-målet i slutet av tredje perioden.

Hans firande efter målet lämnade en bitter smak hos hans tidigare lagkamrater”, skriver Sportsnet.

– Det är vad det är. Jag är säker på att han ville skicka någon form av budskap. Jag hade nog lockats att göra samma sak om jag var i den situationen, säger Ottawas Mark Borowiecki.

Mike Hoffman själv skrev så här på Twitter efter sin återkomst:

Kändes absolut lite konstigt att vara på andra sidan i kväll! Jag uppskattar det varma mottagandet från supportrarna. Samtidigt: Stor seger för ”katterna”! Nu kör vi!”.

Foto: TT
Erik och Melinda Karlsson.
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL