Storseger för AIK mot Modo – gjorde fem mål på 20 minuter

Publicerad 2019-01-16

Modo tog ledningen redan efter två minuter.

Men sedan var det AIK för hela slanten. Inom loppet av 20 minuter pangade den allsvenska tabelltvåan in fem mål.

Slutsiffrorna skrevs till slut 6–1 till AIK.

Anton Karlström såg efter 2.11 till att hemmalaget Modo tog ledningen i den heta stormatchen mot serietvåan AIK.

De rödklädda ångermanlänningarna fick en drömstart och gick mot tre viktiga poäng i striden om topplaceringarna i hockeyallsvenskan – de kom dessutom till matchen med en något ljummen form.

Men de glada minerna hos Modo-spelarna förbyttes ganska snabbt till bittra sådana.

Redan innan den första perioden var över hade AIK vänt till 2–1-ledning.

Stenhårt skott till 6–1

I den andra perioden fortsatte de svartgula att producera.

Alexander Deilert och Anton Holm gjorde båda mål i power play och sedan fyllde Garry Nunn på till 5–1. Alla fem AIK-målen kom inom loppet av 20 minuter.

Johan Larssons åttonde mål för säsongen fastställde slutresultatet i Fjällräven Center. I spel fem mot fyra mötte han Eric Castonguays passning och tryckte in 6–1 – ett skott med ordentligt med krut.

– Vi började darrigt första tio och såg ut att sitta kvar på bussen. Men vi ryckte upp oss och tog tag i det. Vi är nöjda, säger AIK-tränaren Tomas Mitell till C More efter lagets första bortaseger på en dryg månad.

– Vi fick utdelning och fick göra mål, så det är klart att vi är glada.

C More: Vad är målsättningen för säsongen nu?

– Målet är att gå upp i SHL, säger Mitell.

AIK befäster andraplatsen i serien och har tio poäng ned till trean Karlskoga. Modo halkar ned till sjätte plats.

Serieledarna Oskarshamn bjöd också på en målfest i den 37:e omgången. Tack vare 5–1 mot bottenlaget Pantern behåller de avståndet på fyra poäng ned till AIK.

I Be-Ge Hockey Center var det visserligen gästerna från Malmö som tog ledningen genom Villiam Haag – men i den andra perioden visade smålänningarna varför de leder allsvenskan i år.

Fyra raka mål sög musten ur motståndarna. I den tredje perioden kom även 5–1.

Vita Hästen mot Almtuna var ett riktigt ångestmöte mellan de två sämst placerade klubbarna i allsvenskan.

Även denna match bjöd på mängder av mål, och det var hemmalaget från Norrköping som gjorde flest. Efter den andra perioden ledde laget med 3–2, men under de sista 20 minuterna drog de ifrån rejält.

Jesper Samuelsson satte den sista pucken med en och en halv minut kvar av mötet – då stod det 6–3 till Vita Hästen.