Publicerad 2018-09-11

Bara tio mål på de sex första träningsmatcherna.

Men i genrepet mot Björklöven lossande målskyttet rejält för Luleå.

Målkalaset slutade 9–5 sedan Luleå haft sju olika målskyttar.

– Och många riktigt snygga mål också, säger forwarden Niklas Olausson till C More.

Luleå inledde försäsongen med två mållösa matcher och totalt 0–6 mot Kärpät och Skellefteå. Det är bara i mötet med schweiziska Genève som norrbottningarna gjort fler än två mål under försäsongen.

Fram till kvällens genrep mot Björklöven.

Innan andra perioden var slut hade Luleå skickat in sex mål fördelat på lika många målskyttar.

Om anfallsspelet var glädjeämnet var det individuella försvarsarbetet plumpen i Luleås protokoll.

Björklöven bjöds gång på gång in i matchen efter individuella misstag.

Rejäla bjudningar av i tur och ordning Niklas Olausson, Jesper Sellgren och Jonas Berglund gjorde att ställningen var 6–4 efter två perioder.

Ståhl Lyrenäs tremålsskytt

28–15 i skott på mål efter 40 minuter ger stöd för att matchbilden styrdes av hemmalaget.

– Tycker vi är ganska effektiva, men bjuder på tre mål lite för lättvindigt, men offensivt ser det bra ut, säger tränaren Thomas Berglund till C More efter två perioder.

31 sekunder in i tredje perioden kom sjunde målet av den sjunde målskytten, som nu var Petter Emanuelsson.

Austin Farley blev Luleås första tvåmålsskytt när han gjorde 8–5.

Då hade matchens bästa målskytt, Björklövens Oskar Ståhl Lyrenäs, reducerat med sitt tredje mål.

Fyra andra SHL-lag gjorde också sitt genrep inför lördagens premiär.

I Hudiksvall vann Brynäs mot Timrå med 2-1. Gävlelagets förstakedja med Nicklas Danielsson, Joel Kellman och Jesper Boqvist var matchvinnare. De två sistnämnda gjorde Brynäs mål. Just Luleå och Brynäs möts för övrigt i SHL-premiären på lördag.

I Hagfors möttes Färjestad och Mora. Det slutade med 5–2 seger för Färjestad efter att värmlänningarna gjort 3–0 i den tredje perioden.