Tampa helt överlägset – körde över Toronto

Hedman: ”Det är verkligen lovande”

avPer Bjurman

COLUMBUS. När de väl möter bra motståndare, då visar överlägsna serieledarna Tampa verkligen klassen.

I natt smiskade de Toronto med 6-2 – på bortaplan.

– Vi var riktigt bra. Framförallt är det uppmuntrande att se att vi fortsätter trampa på fast vi har stor ledning i tredje perioden, säger Victor Hedman till Sportbladet.

De har redan ”clinchat” sin slutspelsplats – näst tidigast i den moderna NHL-historien – och leder den sammanlagda tabellen med sådan våldsam marginal att de troligen skulle ta hem President’s Trophy om de så spelade de återstående tolv grundseriematcherna med förbundna ögon.

Följaktligen finns viss risk för problem med motivationen och de problemen har visat sig mot mindre avancerat motstånd på slutet. Det var till exempel bara med stor möda de i lördags lyckades spöa Detroit – som knappt fått ihop ens hälften av Tampas poängskörd. 

”Vet vad vi måste göra”

Men mot de bra lagen är det som att Steven Stamkos & co trycker på en knapp och visar exakt varför de har 17 poäng mer än någon annan.

De körde till exempel över Winnipeg med 5-2 för en vecka sedan – och i natt mosade alltså ambitiösa divisionsrivalen Toronto med 6-2 i Scotiabank Arena.

– Ja, det är en process det här och vi kan den rätt bra. Vi vet vad vi måste göra för att vara som bäst när allvaret börjar nästa månad, säger Victor Hedman på telefon från Toronto.

– Ikväll var vi riktigt bra, det var verkligen uppmuntrande att se. Framförallt är jag glad över att vi spelade med samma skärpa i 60 minuter. När man har stor ledning är det lätt hänt att man lättar på gasen men vi fortsatte trampa på även i tredje perioden.

1 av 3 | Foto: Cole Burston / TT NYHETSBYRÅN
Victor Hedman med målvakten Andrei Vasilijevski

Gjorde sin 35:e assist

Ett annat gott tecken: Det är inte bara superstars som Nikita Kutjerov och nämnde Stamkos som levererar. De gjorde inga mål alls i natt. Istället prickade Tyler Johnson och Cedric Paquette – den senare hemmahörande i fjärdekedjan – in två fullträffar var och för de övriga två stod Ondrej Palat och Anthony Cirelli.

– Det är verkligen lovande. Vi har djup och bredd och alla bidrar såna här gånger, instämmer ”Vigge”.

Som själv noterades för en assist – sin 35:e för säsongen – och känner sig i prima skick inför upploppet mot playoff-festen.

– Ja, jag är fräsch i kroppen och tycker jag spelar bra. Det känns som det ska den här tiden på året, klargör han.

Andreas Johnsson assisterade till ett av Maple Leafs tröstmål.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM