Penguins kris – fjärde raka förlusten

avPer Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Stjärnspäckade Pittsburgh Penguins är inne i en av de djupaste svackorna på flera år.

De åkte på fjärde raka förlusten i natt – med 1-5 hemma mot New Jersey Devils.

– Det är bekymmersamt. Men vi kan inte hålla på och tycka synd om oss själva. Vi vet att vi har vad som krävs för att vända på det här, säger coachen Mike Sullivan.

Det svänger fort i NHL ibland.

För en dryg vecka sedan var allt frid och fröjd i Pittsburgh.

Då hade Penguins just vunnit fyra raka under en lång roadtrip i Kanada och såg ut som de potentiella mästare alla tror att de är

Men sedan dess har det gått utför – snabbt. Först förlorade de ett dubbelmöte med New York Islanders med 3–6 respektive 2–3, sedan blev de nollade av Toronto – och i natt, hemma mot ett New Jersey som också hackat på slutet, åkte de alltså på en ny 1–5-snytning.

– Det är trist och bekymmersamt. Man vill aldrig förlora fyra matcher i rad, säger coachen Mike Sullivan på sin presskonferens efteråt.

– Men vi kan inte hålla på och tycka synd om oss själva. Vi vet att vi har vad som krävs i vårt omklädningsrum, vi vet att vi kan vända det här. Det är bara att börja jobba hårt.

Mest oroväckande är kanske att målvakten Matt Murray ser så skakig ut. Han släppte in några inte alltför märkvärdiga puckar mot Devils och byttes ut efter två perioder.

– Det är med Matt som med resten av laget. Han är väldigt bra ibland och inte så bra andra gånger. Vi måste alla hitta mer kontinuitet, säger Sullivan.

Gästerna hade desto roligare i PPG Paints i natt – och allra skojigast var det för Brian Boyle, som fullbordade ett sällsynt hattrick.

Marcus Johansson stod för en assist.

Säsongens tio bästa värvningar i NHL 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM