AIK fortsätter att vara en mardrömsmotståndare för Tingsryd.

Tränarbytet gav ingen omedelbar utdelning för smålänningarna som fick lämna Hovet tomhänta.

Samtidigt kliver de svartgula upp i toppen av hockeyallsvenskan.

Publiken bevittnade inga större överraskningar när tabelltvåan tog emot jumbon på måndagskvällen.

Tingsryd leddes av Richard Melkersson som gjorde sin debut i båset. J20-tränaren har fått tillfälligt ansvar efter att Per Ljusteräng tvingades lämna tränarposten med enbart en seger på de tio första matcherna.

Men det började inte bättre för Melkersson.

Hemmalaget tog ledningen genom Éric Castonguay efter 8:12 när kanadensaren, som har ett förflutet i Tingsryd, gjorde sitt tredje mål för säsongen.

Blixtsnabb inledning efter pausen

Åskådarna hann knappt sätta sig ner inför den andra perioden innan Tingsryd kvitterade genom Roni Rukajärvi. Målet gav bortalaget medvind och de tryckte på hårdare i offensiven under de efterföljande minuterna.

Därefter växlade AIK upp och återtog taktpinnen när Daniel Muzito Bagenda drog in 2–1 efter 28:05.

Satte pucken i öppet nät

Med ledningen i ryggen radade AIK upp chanser, men Andreas Ljunggren i Tingsryds mål lyckades inledningsvis hålla nere siffrorna. Med drygt en minut kvar av andra perioden tog hans lycka slut och hemmalagets Sam Marklund placerade in pucken i krysset.

Johan Larsson satte 4–1 i öppet nät efter 55:52, vilket såg ut att vara spiken i kistan – men enbart en minut senare reducerade Hampus Melèn till 4–2 och gav matchen lite puls under slutminuterna.

Men några fler mål blev det inte och slutsiffrorna skrevs till 4–2 till AIK.

På motsatta sidor av tabellen

I och med segern är AIK nya serieledare – med två matcher mer spelade än Oskarshamn på andraplatsen. Tingsryds ligger kvar i botten av hockeyallsvenskan och jagar fortfarande sin första bortaseger för säsongen.

Förra säsongen vann AIK samtliga av de fyra matcher som lagen spelade mot varandra.