HV71:s fina form håller i sig - vidare

Uppdaterad 2016-11-09 | Publicerad 2016-10-11

HV71 fortsätter att vinna.

4-3 borta mot Lukko Rauma, totalt 6-3, betydde femte raka segern och avancemang till CHL-åttondelsfinal.

– Vi vill vinna hela CHL så vi ser fram emot nästa runda, säger tränaren Johan Lindbom i SVT.

Frölunda HC

HV71 är inne i zonen just nu. I SHL har man tre raka segrar med totalt 16-3 i målskillnad och därimellan tog man en hemmaseger mot Lukko Rauma i första 16-delsfinalen i CHL.

Och det försprånget förvaltade man bra i returen. För även om det finska laget tog ledningen tre gånger om så hängde HV71 med och kvitterade alla tre gångerna innan Erik Andersson satte av i en kontring, åkte ifrån två Lukko Rauma-försvarare och avslutade med en läcker dragning till 4-3-ledning i slutet på andra perioden.

Finskt eller tjeckiskt motstånd

Ett snyggt mål som avgjorde matchen totalt och också blev slutresultat efter tre spelade perioder.

– Vi var inte redo från start men från andra perioden spelar vi riktigt bra, säger Johan Lindbom.

HV71 är därmed första svenska lag som är klart för åttondelsfinal, där möter man Sparta Prag.

Även Frölunda går vidare till åttondel. Göteborgarna hade inga som helst problem att vända ett 2-3-underläge mot vitryska Yunost Minsk.

Matchen i Frölundaborg slutade 5-0 och nu väntar Eisbären Berlin i nästa runda.

Lite tuffare hade Växjö det på hemmaplan mot München. Lagen hade 1-1 med sig in i returmötet och det svängde om mötet i Vida Arena. Olli Palola gjorde 1-0 redan efter 2,29 men nästa gång han nätade betydde det 2-2.

Joakim Hillding, som varit i frysboxen under serieinledningen, hittade sedan in med 3-2 och Linus Fröberg satte 4-2 innan andra perioden var över. München skapade nerv med 4-3-reduceringen med sju minuter kvar men det räckte till åttondel för Smålandslaget.  Växjö ställs mot finska Saipa i åttondelen.

Fjärde och sista svenska lag att gå vidare till åttondel blev Linköping. Men trots 7-4 i bagaget blev det nervöst när Davos gick upp till 3-0 sex minuter in i tredje perioden. Men mål av Niclas Bergfors och Broc Little räckte för att ta LHC vidare.