Serieledarna bröt Skellefteås svit

Publicerad 2018-02-10

Växjö har vunnit säsongens alla fyra drabbningar mot Skellefteå.

I kväll bröt serieledarna Skellefteås segersvit när Växjö vann en stökig tillställning med 4–2.

– Jätteskönt att vinna. Vi började lite trevande och hade svårt att komma igång, men tog över i tredje och lyckades dra det längsta strået, säger Daniel Rahimi till C More.

Skellefteå kom till dagens match med fyra raka segrar i bagaget. Efter den imponerande 4-2-segern hemma mot Frölunda i torsdags, utan sin förstakedja Pär Lindholm, Joakim Lindström och Oscar Möller som alla är iväg på OS, fortsatte det framgångsrika spelet under första perioden mot Växjö i kväll.

För efter första perioden lydde skotten 16-5 till hemmalaget, men bara ställningen 1-0.

Andrén storspelade

Detta tack vare Växjömålvakten Viktor Andrén, som storspelade mellan stolparna. Skellefteå hade bland annat chansen i 5 mot 3-spel i dryga 45 sekunder, där de skapade flertalet kvalificerade målchanser. Men Andrén stod emot allt - nästan.

Två minuter innan dess, efter halva första perioden, gick hemmalaget fram i en kontring där Sebastian Ohlsson spelade fram Andreas Wingerli framför mål.

En snygg fint och ett backhandavslut senare gjorde att Andrén tvingades kapitulera.

– Vi bestämde oss för att alla måste kliva fram nu när OS-killarna är borta, och det tycker jag vi gjorde mot Frölunda senast. Det har vi sen byggt vidare på i dag, säger målskytten Wingerli till C More i första periodpausen.

Personligt rekord för kanadensaren

Men i andra perioden skulle matchbilden förändras. Växjö vaknade till liv, och kvitterade till 1-1 redan efter 1.28 då nyförvärvet från Malmö, Andy Miele, spelade fram Andrew Calof till sitt 23:e SHL-mål den här säsongen - rekordnotering för kanadensaren.

Målet kom i powerplay efter att Emil Djuse åkt ut för boarding, där Skellefteås Pontus Petterström och Växjös Brendan Shinnimin i efterspelet drog igång ett rejält slagsmål.

2-1 skulle också komma, när Oliver Bohm i en fri position till höger sköt in ett lågt skott bakom Joni Ortio. Växjös ledning höll dock inte perioden ut, för med åtta sekunder kvar tryckte Bud Holloway in 2-2 i öppen kasse efter fin spelförståelse från Adam Pettersson.

Grinigt på isen

När signalen för andra perioden ljöd utbröt ett nytt slagsmål på isen där flera spelare var inblandade, efter att Tuomas Kiiskinen tacklat en Skellefteåspelare in i sargen.

En grinig match alltså, som dock kom att lugna ner sig under den tredje perioden.

I tredje stod det länge och vägde, där Växjö dock skapade de farligaste målchanserna. Bland annat räddade en uppoffrande Linus Lindström öppet mål för Skellefteå när han slängde sig liggandes på isen.

Men målen skulle komma.

Rahimi inblandad i avgörandet

När 2.36 återstod av tredje perioden fick Daniel Rahimi på ett hårt skott som styrdes på en Skellefteåspelare och for upp i bortre krysset. Samme Rahimi jobbade sedan fram pucken vid defensiv sarg i slutskedet, spelade vidare pucken som senare sköts in i tom kasse till 4-2 genom Janne Pesonen - när 33 sekunder återstod.

I och med segern har nu serieledande Växjö vunnit samtliga grundseriematcher mot Skellefteå den här säsongen

– Jätteskönt att vinna. Vi började lite trevande och hade svårt att komma igång men tog över i tredje och lyckades dra det längsta strået. Vi lyckades rikta energin på rätt sätt i dag, säger Rahimi till C More.