Defensiv Söderberg hyllad efter mål

Publicerad 2015-11-24

”Det kan hända bra saker”

NEW YORK. Carl Söderberg prickade in sitt tredje mål för säsongen, och följde upp med en assist, när Colorado slog Winnipeg med 4–1 i natt.

– Det var ett väldigt stort mål för oss, säger coachen Patrick Roy.

Matchen i MTS Centre i Winnipeg mellan Jets och Avalanche började med att Tobias Enström svepte in sitt första mål för säsongen från blålinjen.

1–0-ledningen stod sig sedan ända till slutet av andra perioden, då Carl Söderberg i ett powerplay dundrade rakt  mot kassen och tryckte in pucken bakom Michael Hutchinson.

– Carl är en stor center som framförallt gör ett utmärkt jobb för oss i defensiven, men där visade han att det kan hända bra saker om man går på kassen, säger coachen Patrick Roy till klubbens hemsida.

Landeskog-poäng

– Det var ett väldigt stort mål för oss.

Ja, för i tredje tog gästerna över helt, vände på den så kallade steken och vann med 4–1.

Söderberg bidrog också med en assist, precis som landsmannen Gabriel Landeskog.

Philadelphia passade på att hylla gamle hjälten Rod Brind'Amour när Carolina – som han ju också hann spela för – gästade Wells Fargo Center i natt.

Sedan slet de sig till en udddamålsseger – säkrad när Shayne Gostisbehere 24 sekunder in i övertidsperioden smällde in 3–2.

Att Victor Rask gjorde sitt sjätte mål för säsongen för Carolina, och att en het Eddie Läck stoppade 33 skott, räckte alltså bara till en poäng.

Anders Nilsson svarade också för en stabil insats i kassen under Edmontons besök i Washington och tog 29 skott. Men inte heller för honom räckte det hela vägen. I slutet av tredje smaskade Dimitri Orlov in matchens enda mål med ett ruggigt slagskott rakt upp i nättaket.

Ytterligare en svensk målvakt som spelade bra under natten var Buffalos Linus Ullmark.

För honom förstördes matchen när St. Louis-rookien Robbi Fabbri via en Sabres-back styrde in 2–1 sex och en halv minut före slutsignalen.