Ny Rögleförlust, kvalspel väntar

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-16

”Klubben jagar en kreativ spelare”

Rögle går mot kvalspel. Något annat är svårt att tänka sig efter förlusten med 0–4 (0–1, 0–2, 0–1) mot Brynäs.

– Man har haft roligare lördagar, säger tränaren Gunnar Persson.

Sist i tabellen, sju poäng upp till säker mark när femton omgångar återstår.

Det blev resultatet för Rögle av att förlora måste-vinna-matchen mot Brynäs.

– Läget försämrades. Men det finns inget annat än att hålla huvudena högt och kriga, säger tränaren Gunnar Persson

Kvalspel blir det nog, liksom i fjol. Då laget klarade sig kvar med mycket god marginal. Med backstjärnan Kenny Jönsson vid rodret.

Nu saknas en kreativ spelare.

– En som kan ta in pucken i zon i power-play, säger Rögles sportchef Roger Hansson.

På söndag om fjorton dagar stänger transferfönstret i svensk hockey.

Men det är inte säkert att det kommer några förstärkningar:

– Går inte att lova. Ambitionen är att vi ska förstärka, men då ska det vara just en förstärkning. Vi kommer inte att plocka in någon bara för att få en ny spelare.

Brynäs har folk som kan ta in pucken i zon.

Jonathan Granström gjorde det, lättade pucken till 18-årige junioren Calle Järnkrok, som tryckte in 1–0 efter knappt tre minuter.

– Den mentala prepareringen före matchen var att stoppa Rögles offensiv direkt. Den höll och det var skönt att få in första målet så tidigt, säger Brynästränaren Niklas Czarnecki.

Rögle hade tre power-play i rad, spelade dessutom tre mot fem någon minut, men misslyckades med att kvittera.

Där fanns ingen kreativitet. Spelet hängde inte ihop alls.

Kreativiteten fanns hos Brynäs.

Som chocköppnade andra perioden med mål efter 20 sekunder (Stephen Dixon). Och fyllde strax på med 3–0 (Magnus Kahnberg.

Jakob Silfverberg drog in 4–0, förbi ett helt bortkollrat Rögleförsvar.

– Jag framhåller laget, allt rullade på, jag behövde inte coacha alls, de skötte sig själv. Vi är väldigt starka just nu och har seriens bästa målvakt i Jacob Markström. Vårt starka försvar gör inte saken sämre, säger Czarnecki.