– Otroligt skönt, säger hjälten Theodor Pistek i TV4.

Seriesjuan Karlskoga ställs mot tvåan Södertälje i hockeyallsvenska kvartsfinalerna.

SSK var klara favoriter inför måndagens första möte. Inte minst då hade man vunnit de nio senaste mötena med Karlskoga.

Men under måndagskvällen bröts sviten.

Två minuter in i förlängningen – vid ställningen 1–1 – tryckte Karlskogas Teodor Pistek in avgörandet, 2–1.

– En viktig seger. Vi gör en jävla bra tredje period, säger han i TV4.

”Bara att gå vidare”

Södertälje tog ledningen i andra perioden, genom Stelio Mattheos, men i tredje kom kvitteringen från Albin Eriksson.

I slutminuterna fick Teodor Pistek chansen att stänga matchen på straff, men han missade och tog alltså revansch i förlängningen.

– Otroligt skönt. Nu är det bara att gå vidare. Ny match om två dagar, säger Pistek.

Hockeyallsvenskan: Slutspelet 2024 – alla matcher och datum

BIK-jubel i Scaniarinken.

Missnöjet: ”Borde stängt matchen”

Södertäljes tränare Magnus Bogren är missnöjd efteråt.

– Vi spelar bra i två perioder. Vi borde ha stängt matchen där. Vi har tillräckligt med lägen, säger han.

Kvartsfinalen avgörs i bäst av sju matcher.

I en hockeyallsvenska playout-finalen kvitterade Östersund matchserien mot Västervik till 2–2. Anton Öhman avgjorde måndagens match till 2–1 i tredje perioden.

– Nu har vi övertaget hemma. Ska det ta sju matcher för oss att vinna så får vi ta det, säger Öhman.