Björklöven kör över Mora – publiken lämnar

Publicerad 2019-10-25

Björklöven körde över Mora på bortaplan.

Efter 5–0 med mindre än halva matchen spelade fick delar av publiken nog och lämnade sina platser.

– Vi ser ut som pojkar där ute, mot män, säger Moras Viktor Amnér till C More.

Björklöven har prickat in storformen.

I onsdags besegrade de toppkonkurrenten Timrå med 3–1 och spelarna i Umeålaget verkar ha vaknat på rätt sida även i kväll.

Mora tvingades till en timeout redan 2.41 in i första perioden. Då hade bortalaget hittat nätet två gånger om genom David Lindquist och Sebastian Selin.

– Vad ska man säga... jag har inget vettigt svar. Jag måste sansa mig annars säger jag bara något dumt, sa Moras lagkapten Adam Masuhr till C More i den första periodpausen.

Publiken lämnade

Med mindre än halva matchen spelad gjorde Pontus Andreasson 5–0. Då sågs flera åskådare i Jalas arena lämna sina platser.

Det blev inte bättre efter det.

Strax efteråt stötte Tyler Vesel in 6–0 från nära håll, vackert framspelad av Alex Hutchings.

– Vi blir eller mindre utspelade. Vi ser ut som pojkar där ute, mot män, säger Moras Viktor Amnér till C More.

Hemmalaget tröstmålade i den tredje perioden och matchen slutade 6–1 till Björklöven.

Modo vann skotten med hela 38–17 hemma mot BIK Karlskoga, men segern satt långt inne. Det blev vinst med 4–3 efter att Henrik Björklund gjort två av målen. Sex raka trepoängare gör att laget nu ligger på tredje plats i tabellen, en poäng bakom Timrå som förlorade hemma mot Kristianstad med 2–3.