Linköping tappade seger till förlust mot Färjestad

Linköping såg ut att vara på väg över kvalstrecket via tre blytunga poäng.

Men i stället blev det bara en pinne – efter en snöplig förlängningsförlust mot Färjestad.

– Surt, säger tränare Bert Robertsson till C More.

Till en början såg det faktiskt lovande ut för Linköping, som inte direkt rosat SHL-marknaden i inledningen av säsongen.

Andrew Gordon och Jaako Rissanen hade gett LHC en 2–0-ledning på hemmais mot ett favorittippat Färjestad, som inte alls kom till sin rätt i första perioden.

– Det finns en glöd, det finns en stolthet, dags att vi tar fram hela registret och inte står och väntar på något, säger en nöjd Jimmy Andersson till C More efter första perioden.

Frågan är om Färjestadspelarna spenderade pausvilan med att titta på motståndarens brandtal.

För i den andra perioden var det ombytta roller. Ville Leskinen hittade en reducering, och en kvittering kunde mycket väl ha följt redan då.

Åslund matchhjälte

Den skulle komma till slut i period tre – men vid ett mycket mer överraskande tillfälle.

Jaakko Rissanen hade precis satt en 3–1:a när Carl Jakobsson svarade med en reducering bara en handfull sekunder senare med cirka sju och en halv minut kvar.

Två minuter senare sköt Victor Ejdsell vackert in 3–3 – med ett synligt uppgivet LHC-bås som resultat.

Som om inte det var nog var det därefter dags för de ökända marginalerna att spela östgötarna ett spratt.

Om det inte var en monsterräddning av Markus Svensson så var det en ribba som stoppade Linköping från att återta ledningen.

På så sätt var det nästan väntat att Per Åslund skulle avgöra för Färjestad i förlängningen.

”Vi går för det”

Både kvitteringen och segermålet kom efter tveksamma byten och spelvändningar.

– Bytesfrekvensen och bytesdisciplinen är viktig. Men vet du vad, misstag händer lite här och där. Jag kan inte säga så mycket, säger Linköpingstränaren Bert Robertsson till C More när han får frågan om målen i fråga.

Tränaren valde i stället att hylla insatsen och inställningen hos laget.

– Vi går för det. Vi sätter oss inte i något passagerarsäte utan vi går för det, säger Robertsson.